"МУЗИКАНТЪТ" СЪБРА ГЕОРГИ КОСТОВ, АГЕНТ ТЕНЕВ И НАРОДНИЯ ПЕВЕЦ ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ В ОБЩ ПРОЕКТ

18 Октомври 2021г.
"МУЗИКАНТЪТ" СЪБРА ГЕОРГИ КОСТОВ, АГЕНТ ТЕНЕВ И НАРОДНИЯ ПЕВЕЦ ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ В ОБЩ ПРОЕКТ
The News BG Reporter - Иван Върбанов

Народният изпълнител Валентин Велчев, който стана носител на наградата "Певец на годината - 2021 г." от фестивала Пирин Фолк, се появява на сцената с втора поп песен.

Новият проект е озаглавен "Музикантът". Красивата и лесна за запомняне шлагерна мелодия е на дългогодишния ректор на Музикалната Академия - проф. Георги Костов. Поетичният и вълнуващ текст, който се запомня и докосва, е на утвърдения текстописец, продуцент, журналист и художник - Иван Тенев или както е познат под псевдонима Агент Тенев. 
Важно е да се отбележи, че песента „Музикантът“ е подкрепена финансово от Национален фонд „Култура“.

Валентин Велчев вече изпя една поп песен - "Мамо", въпреки че неговите почитатели го харесват и следват заради авторските му творби: "Пирински орли“, „Благословен“, „Ванга“, „Коледно хоро“, „От Враца до Дунава“, „Татковина“ и „Наздраве“. 

Вальо разказва, че харесва много стих на Агент Тенев. Предлагаму да го превърнат в песен, а за да създаде музиката канят големия български композитор - проф. Георги Костов. Маестрото изпраща нотираната песен и след това аранжиментът започва да се създава от Пламен Велинов. В екипа се включва и цигуларят Петър Владимиров, който е свирил на Детската Евровизия в София и е участвал във филма на режисьора Ефемия Фард "Смешният съд” (The Supreme Court). Клипът към песента е дело на  Чавдар Калдиев, Лео Богдановски и Радослав Кръстев. 

"Посвещавам песента на юбилеите на Георги Костов, номиниран от БАН вече за академик и Иван Тенев, който преди дни получи почетния знак на Президента на Република България!", признава изпълнителят на песента Валентин Велчев.

„Музикантът“ вече е наличен във всички стрийминг платформи като iTunes, Spotify, Tidal, Deezer и други, а видеоклипът – в официалния му канал в YouTube – Валентин Велчев Мюзик.
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.