online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Младата актриса Йоанна-Изабелла - отново на сцената, часове след кончината на своя любим дядо

14 Декември 2020г.
Младата актриса Йоанна-Изабелла - отново на сцената, часове след кончината на своя любим дядо
Нюз БГ Репортер, 12-12-2020 | Така се случва, че често хората на изкуството трябва да преодоляват всички препятствия и изпитания, които животът им поднася.  Младата актриса Йоанна-Изабелла Иванова Върбанов, възпитаник на НАТФИЗ от класа на проф. Пенко Господинов, отскоро се изявява на професионалната сцена на Театър София. Тя трябваше да излезе отново в ролята на Емили Родие от пиесата "Кашонът" минути, след като почина любимият й дядо. Йоанна бе в последните дни неотлъчно до 97-годишния Димитър, който в последните си дни я моли да не се откъсва никога от предначертания й път и таланта, с който Бог я е дарил. "Обещай ми, че никога няма да се откажеш от своето призвание - театърът и киното. Бъди силна, вярна на себе си и лети - на сцената и на екрана! Искам да събереш цялата си сила и да излезеш на сцената и тази вечер, каквото и да се случи с мен, скъпо дете!", е посланието му, след което издъхва.

Йоанна-Изабелла е в емоционален и личен шок, но събира цялата си енергия и се запътва отново към любимия си Театър "София", където на 11-ти декември е планирано поредното представление на "Кашонът" от Клеман Мишел. На сцената си партнира с: Юлиян Рачков, Юли Малинов, Симона Халачева, Владимир Матеев, София Маринкова и Николай Димитров. Билети за спектакъла отново няма. За следващите дати разпродажбите са светкавични, а интересът - огромен. Публиката бурно аплодира, смее се и съпреживява спонтанно модерната ексцентрична комедия, в която с младежка енергия и ентусиазъм задъханият ритъм на ситуациите поражда верига от прибързани и нелепи действия, заплетени взаимоотношения и невъзможност на персонажите да се справят с възникналите вследствие на това проблеми. 

Ето какво написа във Фейсбук-страницата си младата актриса, след успешния край на спектакъла, игран на 11-ти декември - дата, която със сигурност ще остане за цял живот в съзнанието й:

"Искам да споделя нещо! 
Щастлива съм, че се занимавам с изкуство днес, сега, завинаги! 
Тази професия, която сме си избрали се превръща в начин на живот. 
Да, споменавам това клише, защото живота е изтъкан от много такива клишета, които в същността си, са истина. 
Вчера загубих дядо си...и след няколко часа, трябваше да играя представление, което е  комедия. 
Не знаех дали ще мога... и как ще се справя.
Но има един закон, който казва, че каквото и да се случва в живота ни, не трябва да позволяваме да се отразява на работата ни.
Но как става това...??? Питах се аз... 
Как да капсулирам този емоционален и психически товар и да изляза на сцената и да изживея това представление, все едно че нищо?!?
Ето тук идва разковничето!
Когато обичаш нещо, се отдаваш напълно! 
Накрая за пореден път си дадох сметка, защо обичам толкова много това което правя! 
За мен изкуството е спасение на духа.
Това е полет на душата в други измерения и красиви светове до които можем да стигнем, само ако вярваме и се отдаваме напълно! За нас актьорите, като хора и за вас съпреживяващите,  без които нашето изкуство е невъзможно!
Искам да благодаря на моето прекрасно семейство, което винаги е до мен и не спира да ме подкрепя с безусловната си любов Miglena Damyanova Varbanova Иван Върбанов. ❤️❤️❤️
Моята сладка сестричка Antonina Donkova и леля Emilia Damianova 😘😘☺️🥰
Обичам Ви, безумно!"
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg