online media | онлайн медия

МИТНИЧАРИ И ПОЛИЦИЯ ЗАСЯКОХА И НЕУТРАЛИЗИРАХА КОНТРАБАНДЕН ИЗНОС НА ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ЦИГАРИ, РЕПЛИКА НА МЕЖДУНАРОДЕН БРАНД

29 Септември 2020г.
Нюз БГ Репортер научи, че  митническите и полицейски служители са засекли и неутрализирали пратки с контрабанда на цигари, които са фалшификат на международен бранд, предназначени за износ. Акцията е проведена преди десетина дни. 

Ето и развитието по случая:

На ГКПП Дунав мост Видин - Калафат е спрян за проверка на изход от страната товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът обяснил, че превозва хартия. Митническите служителите установяват,  че превозното средство транспортира две палета, всяко от които с по 28 кашона, съдържащи общо 188 160 нарязани кутии за цигари. По документите стоката с тегло 980 кг е пътувала от България за Холандия с претоварване в Унгария.

Със съдействието на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП е организирана последваща проверка в склад на спедиторска фирма във вътрешността на страната. 

На следващия ден служители от отдел Икономическа полиция  и от отдел Митническо разследване и разузнаване - Югозападна  откриват в склада в София още четири палета нарязани кутии за цигари подготвени за изпращане. Всички опаковки са задържани заради съмнение, че се превозват в нарушение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. 

За случая е уведомен притежателят на марката.  <Нюз БГ Репортер>
Сподели

Коментари

Уебсайт в Alle.bg