МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА НА МЕКСИКО АПЛОДИРА КОНЦЕРТ НА МАЕСТРО НАЙДЕН ТОДОРОВ

21 Февруари 2024г.

%D0%A1-%D0%BC%D0%B8%D0%BD_%D0%BD%D0%B0_%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%9C%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BA%D0%BE.jpg


РЕПОРТЕРСКИ ХРОНИКИ - Иван Върбанов, София, 20.02.2024 г. / 

Министърът на културата на Мексико - Лурдес Ариадна Гонзалес Перес аплодира концерт, дирижиран от маестро Найден Тодоров. След края му двамата проведоха делова среща, на която са обсъдили развитието, предизвикателствата и бъдещето на класическата музика, културните политики на двете страни и възможностите за партньорство. Госпожа Перес изказа своя възторг от концерта, а маестро Тодоров получи предложения за следващо гостуване на оркестъра.

N_Todorov_Mexico_2.jpg

Маестро Найден Тодоров е в далечно Мексико, където дирижира концерти в Гуаделупе – столицата на щата Халиско. 


Найден Тодоров и оркестъра на Filarmónica de Jalisco представиха програма с творби от Феликс Менделсон, Габриел Форе и Веселин Стоянов.


„Празнична увертюра“ на българския класик впечатли както музикантите, така и публиката, която аплодира на крака изпълнението на оркестъра.


N_Todorov_Mexico.jpg

ТОДОРОВ ДИРИЖИРА КОНЦЕРТИ НА ФИЛХАРМОНИЦИТЕ С ПИАНИСТКАТА ЕЛЕНА БАШКИРОВА В СОФИЯ, РУСЕ И БУКУРЕЩ


Българската публика очаква завръщането на маестро Тодоров в София на 21 март за концерта му с изключителната пианистка Елена Башкирова.

Програмата с Бетовеновите Концерт за пиано №4 и Симфония №4 ще имат възможност да чуят и гостите на фестивала „Мартенски музикални дни“ в Русе на 23 март.

Със същата програма на 24 март Филхармонията, Елена Башкирова и маестро Тодоров ще гостува в Букурещ в емблематичната зала „Атенеум“.

(И.Върбанов, снимки: личен архив, за Репортерски хроники, Нюз БГ Репортер и PRESS BG NEWS AGENCY)

Сподели

Коментари

Изпрати