Мая Манолова: Час по-скоро да се започне с актуализация на бюджета

14 Август 2021г.
The News BG Reporter / Час по-скоро да се започне с актуализация на бюджета. В противен случай ще има проблем с пенсиите, социалните плащания за енергийни и лични асистенти, парите за хората на първа линия, подкрепата за бизнеса.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ пред медии в парламента относно актуализацията на бюджета.

Има проблем с получаването на надбавките от 50 лв. Сумата е осигурена, но без актуализация на бюджета не може да се изплаща. Ние ще настояваме минималната пенсия да стане 369 лв., допълни тя.

Служебните министри и президентът многократно казаха, че държавата няма да издържи без актуализация на бюджета. Не е честно и е безотговорно, ако не го направим. Призоваваме останалите парламентарни групи, ако ги е грижа за българските граждани, да се направят парламентарните комисии и да се започне работа по държавния бюджет, каза Манолова.

Колко време може да се бави връчването на втория мандат зависи от това с какви темпове в парламента най-голямата парламентарна група и останалите ще придвижим актуализацията на бюджета. Това е възможно в рамките на две-три седмици, посочи тя.
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.