Марк Цукербърг загуби 6 милиарда долара за първите часове от срива на Фейсбук

5 Октомври 2021г.
Марк Цукербърг загуби 6 милиарда долара за първите часове от срива на Фейсбук
The News BG Reporter - Иван Върбанов

Да, Марк Цукербърг - основателят и създател на Фейсбук, загуби колосалната сума от над 6 милиарда долара само за първите часове от срива на глобалната социална мрежа.
Блокаж имаше и за ползвателите на Инстаграм и Уотс Ъп.

Световният срив на социалната мрежа, която е призвана да свързва хора от различни части на планетата, докара шок на юзърите по цялото земно кълбо. 

“Счупването” на мрежата донесе спад от 4.9 пункта на борсата, което пък е цели 15 пункта надолу за месец септември - негативната тенденция се запази за последните 30 дни.

Спадът на акциите калкулира за Цукърбърг, след загубите, обща стойност на неговите авоари на стойност от  121,6 млрд. долара. Той заема 5-то място в индекса на милиардерите, като вече е след Бил Гейтс.

Петимата най -богати хора в света притежават общо 795 милиарда долара.

На 13 септември Wall Street Journal започна да публикува поредица от статии, базирани на поверителни вътрешни документи, разкривайки, че Facebook е знаел за широкия спектър от проблеми на своите продукти - като вредата на Instagram за психичното здраве на тийнейджърите и дезинформацията, която е разпространявана за бунтовете в Капитолия на 6 януари. Но, компанията на Цукърбърг е омаловажавала проблемите.

В отговор от Facebook подчертават, че проблемите, пред които са изправени продуктите на компанията, включително и политическата поляризация в страната, са сложни и не са причинени само от технологиите.

Очаква се официално изявление и обяснение за причините на срива на глобалната социална мрежа и приложенията.

В България около 1:00 часа на 5-ти октомври социалната мрежа бе вече достъпна за потребителите от страната.
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.