ЛИСА ДЖЕРАРД ЗАПИСА САУНДТРАКА НА "БЯГСТВО", СВИРЯТ И TAXI WARS

3 Май 2022г.

LISA-NEWSBGREPROTER.jpgНЮЗ БГ РЕПОРТЕР - София, 3 май 2022 г. / 
 

Световната звезда Лиса Джерард гостува в саундтрака на новия филма на Виктор Божинов - "Бягство". Тя идва по покана на композитора Петър Дундаков, който пише музиката и за "Възвишение" и "Голата истина за група Жигули" - другите кинопродукцции на Божинов. 

Ето какво разказва маестро Дундаков:
„С Лиса работихме заедно по последния албум на хора на “Мистерия на българските гласове”. Това бележи запознанството ни и първата творческата колаборация. Когато започнах да пиша музиката за „Бягство“, търсейки характера на музиката в някои от епизодите на филма, пред мен изникна нейния глас. В съгласие с режисьора Виктор Божинов и продуцента на филма Галя Тонева реших да я поканя да участва в записите на филмовата музика. Благодарен съм за това, че тя се съгласи и записа вокали в няколко пиеси от саундтрака на филма. Процесът на работа беше много интересен, тъй като заради строгите противоепидемични мерки в Австралия, се наложи всичко да стане дистанционно. Аз пращах парчетата оттук, а тя записа вокалите в Австралия. В последствие ги смесихме финално в студио тук“.

В най-новия филм на Божинов се включва и белгийската група TaxiWars с две парчета. В една от любовните сцени е включена и авторска песен на българските изпълнители Александър Логозаров и Павел Терзийски.
„Най-голямото предизвикателство, което срещнах този път беше да композирам музика, която не спира и се развива в продължение на 13-минутна екшън сцена, проследяваща всяко движение на героите на екрана“, допълва Дундаков за работата си.

„Бягство“ тръгва по кината в цялата страна от 11 май.

В лентата участват: Александър Кендеров, който прави дебюта си в игралното кино, Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев и Венцислав Сариев. Продуцeнти - Галина Тонева и Кирил Кирилов, ГАЛА ФИЛМ. Режисьор - Виктор Божинов Сценарий - Деляна Манева Оператор - Антон Бакарски Художник - Росица Бакева Художник костюми – Мина Кайе Композитор - Петър Дундаков и специалното участие на Лиса Джерард Звукорежисьор – Михаил Дичев Режисьор на монтажа – Нина Алтъпармакова

Лентата следва две групи млади хора, които влизат в конфронтация поради съществени различия помежду си. Едните предприемат действия по това да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими и са готови за пълно унищожение.

Разпространява bTV Studios.
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.