online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Легендата Лили Иванова аплодира "Клетниците" от първия ред в Операта

11 Януари 2020г.
Иван Върбанов

София, 10.01.2020

Кралицата на българската поп-музика Лили Иванова гледа "Клетниците" от първия ред на ложата в залата на Софийската опера и балет. Легендарната певица, която се радва на признанието и обичта на нацията изрази възхищението си от спектакъла в кратка среща с директора акад. Пламен Карталов.

Нюз БГ Репортер научи, че за сутрешното представление са пристигнали ученици от 23 училища с 20 автобуса. Децата ще гледат хитовия мюзикъл, след което ще бъдат запознати с историята на Операта и ще разгледат културната институция. Осигурени са и 1000 бутилки вода, уточниха наши източници. 

Предлагаме на ръководството на Софийската опера и балет да отличи със Златен плакет на първия оперен театър Лили Иванова, а защо не и други наши изтъкнати творци, за цялостен принос към българската култура, именно, защото тя е вокален феномен, независимо, че не е свързана с оперното изкуство, а с популярната музика у нас. Така Националният оперен театър би следвал своята мисия да утвърждава ценностите и традицията на българското музикално изкуство у нас.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg