ЛЕГЕНДАРНИЯТ АСТОР ВЕЧЕ Е ВЪВ ВЕЧНОСТТА

15 Май 2022г.
1465291_504465666327066_623719152_n.jpgНюз БГ Репортер - София, 15 май 2022 г. / Легендарният илюзионист Астор вече е във вечността.

Магът Астор - Антраник Шаварш Арабаджиян, по-известен под артистичния си псевдоним Астор, е единственият илюзионист в Европа, който е награден със „Златният Оскар“ от Международното братство на маговете през 1981 г.

Той бе и собственик на магичен театър „Астор“, където се намира и къщата на Мистер Сенко. В кариерата си е направил над 16 000 представления по целия свят.

През 2008 г. получава наградата „Икар“ на Съюза на артистите в България в категорията „Вариететно изкуство“, за атрактивност и оригиналност на илюзионен номер „Али Баба“.

Поклонението ще се състои на 17 май (вторник), от 13 ч. в Арменската църква на Централните софийски гробища.

Първият му досег с фокусите идва от баба му, а на 12 години организира в кварталния парк цирк, в който показва нещата, които е научил.

На 18-годишна възраст самоукият илюзионист е навлязъл в тайните на тази професия. Първата му официална работа е в пътуваща трупа, в която свири на контрабас.

В София успява да се запознае с тогавашните доайени на българското илюзионно изкуство като Мистер Сенко и Факира Мити.

Екипът на Нюз БГ Репортер поднася своите съболезнования към семейството и близките на Астор. 
Поклон пред паметта му!
Ще го носим в сърцата си, защото той бе от хората, които ни показа, че чудесата -  в живота и изкуството, са възможни, както и сбъдването на магичните чудеса.
И че вярата може да ни преведе отвъд границите!
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.