Platform for Independent Journalism

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ОБЯСНИ ЗАЩО НЕ СЕ Е СТИГНАЛО ДО СПОРАЗУМЕНИЕ С ДВИЖЕНИЕ 21 НА ТАТЯНА ДОНЧЕВА

27 Май 2021г.
Нюз БГ Репортер / Нюз БГ Репортер / 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни причините, поради които не се стигна до сключване на споразумение между БСП ЗА БЪЛГАРИЯ и ДВИЖЕНИЕ 21 на Татяна Дончева.

"Да се направи голяма коалиция не е лесна работа и се изисква много дипломатичност, диалогичност и взаимно уважение", коментира Нинова.

Червената лидерка посочи причините за липса на споразумение между партията - столетница и движението на Дончева.

Ето как ги обрисува Корнелия Нинова:
 
"Татяна Дончева поиска пред екипа за преговори:
1. Да се промени името на коалицията и тя да се казва “БСП за България - Д21”. Това можеше да блокира изобщо явяването ни на избори, тъй като подписката от 10 000 подписа за регистрация вече е събрана за старото име и до 26.05 няма време за нова подписка и регистрация с ново име. Отделно от това е доста некоректно към другите, при участието на седем и повече партии, само “Движение 21” да фигурира в името.   
2. Да бъде съпредседател на коалицията. Останалите 6 председатели на партии съвсем естествено не се съгласиха те да са странични наблюдатели. А и не е справедливо спрямо тях, с някои от които сме заедно много години.
3. Да получи две водачески места за нея и заместника й и три на границата на избираемите плюс гарантирана субсидия, каквито възможности няма за всички. 
 Всеки има право на избор. Желая успех на всички участници в изборите. Ние днес продължаваме с подписването на споразумения с други партии и граждански структури вляво."
Сподели

Коментари

Изпрати