КОРНЕЛИЯ НИНОВА: "ВСИЧКИ ВНУШЕНИЯ, ЧЕ БСП СЕ РАЗЦЕПВА ПРИКЛЮЧИХА!"

13 Септември 2020г.
КОРНЕЛИЯ НИНОВА: "ВСИЧКИ ВНУШЕНИЯ, ЧЕ БСП СЕ РАЗЦЕПВА ПРИКЛЮЧИХА!"
"Всички внушения, че БСП се разцепва, раздира се от противоречия, всеки момент ще се раздели, просто приключиха", заяви старият - нов водач  на БСП Корнелия Нинова на пресконференция.

Уточни, че подкрепилите я социалисти са повече от половината от всички членове на БСП, което е най-яркото
доказателство, че БСП е консолидирана и единна.

”Партията доказа, че е в удивителна кондиция, но това не е просто единение зад един човек, това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката в последните четири години, и желание той да продължи по същия начин”, заяви Корнелия Нинова. 

Припомни приоритетите: чисти идеи, категоричност и последователност в отстояването им, отказ от задкулисни договорки, борба с мафията, грижа за хората и промяна на модела на управление.

“Членовете на партията доказаха, че БСП е най-демократичната, модерна, европейска, лява партия. Сама, без професионална администрация, без заплащане, доброволно, БСП направи показно как се правят избори”, каза Нинова. 

Изборите за лидер на БСП  се проведоха  в над 1000 секции, с участието на над 8000 души, без никакви инциденти, без подправени протоколи, без опашки на хора с чували, с бързо приемане на бюлетините по график от цялата страна. 

Високата  избирателна активност - близо 70 процента, е безпрецедентна за България във всички видове избори.

“Прекланям се пред морала и силата на българските социалисти”, каза още Нинова. 

Нинова поздрави всички, които са упражнили правото си на глас, защото в последните дни е имало опити и призоваване да не се гласува. 

Председателката поздрави и другите кандидати за проведената кампания, с която са допринесли за активността в партията.

На 26 септември ще се проведе партиен конгрес, на който ще бъде избран нов Национален съвет. Вероятно досегашният съвет ще има още едно заседание, на което ще бъдат приети документите за конгреса. 

Едва след избора на нов Национален съвет може да предложи ново Изпълнително бюро и призова да се изчака още две седмици. 
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.