online media | онлайн медия

КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА РАЗРЕШИ НА НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП ДА ПРИДОБИЕ ОЩЕ 3 ТЕЛЕВИЗИИ И 4 РАДИОСТАНЦИИ

14 Октомври 2020г.
След като в началото на септември Нова Броудкастинг Груп заяви намеренията си да придобие медийните активи на Бест Съксес Инвестмънт ЕООД, с одобрението на Комисията по защита на конкуренцията, сделката вече е финализирана.

Медийната група вече е собственик на още 3 телевизии и 4 радиостанции. Към портфолиото компанията добави Канал 3, The Voice TV, Magic TV и радиата  Витоша, Веселина, The Voice и Magic FM, като навлезе за първи път на радио пазара и пазара на специализираните новинарски телевизионни канали.

„В жанровото многообразие, което предлагаме, ни липсваха изцяло новинарски и музикален телевизионен канал. Придобиването на  водещи профилирани медии като Канал 3 и The Voice TV напълно отговаря на лидерската позиция на компанията. Навлизането на радио пазара чрез присъединяване на любими на аудиторията музикални радиостанции, сред които The Voice и Веселина, към широкия спектър от платформи на групата, е поредна важна стъпка към увеличаване на нашата аудитория“, коментира Ива Стоянова – изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.
 
Със завършването на процеса по вписване на новата собственост в Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел, Нова Броудкастинг Груп ще обедини  утвърдени електронни медии начело с програмата NOVA, която е лидер в българския телевизионен ефир. Запазването и развитието на новопридобитите канали в настоящите им профили ще гарантира устойчивостта на медийна среда и ще увеличи възможностите за предлагане на все по-разнообразно и качествено съдържание за зрителите и на рекламодателите. 
Сподели

Коментари

Уебсайт в Alle.bg