online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Комак Медикал и д-р Врабевски са финалисти на шестите Медицински Оскари

27 Май 2020г.
Комак Медикал и д-р Врабевски са финалисти на шестите Медицински Оскари

Кампанията на Комак Медикал ЕООД и д-р Милен Врабевски, насочена към пациенти с диабетно (язвено) стъпало, са финалисти за шестото издание на Медицинските Оскари.

Златните статуетки за светилата в родната медицина ще бъдат връчени на 25 юни в хотел Маринела.

Вдъхновен от ангажимента и стремежа чрез своите проекти непрекъснато да подобрява качеството на живот на пациентите, екипът на д-р Врабевски стартира кампанията през 2019 г. Целта й бе информативна осведоменост и профилактика на заболяването, като постави на преден план значимостта на навременното лечение на диабетните язви на стъпалото. Тя протече в продължение на 6 месеца и включи провеждане на безплатни прегледи за профилактика на пациенти с диабетно стъпало, участия в пациентски събития и изложения, осигурявайки безплатни консултации и материали за заболяването, както и редица публикации по темата чрез сътрудничество с признати ендокринолози и хирурзи.

КОМАК МЕДИКАЛ ЕООД, основана през 1997 г. от д-р Милен Врабевски, която извършва пълен набор услуги в сферата на клиничната медицина. Като признат лидер в областта на клиничните изпитвания, компанията предоставя иновативни и неконвенционални решения с високо качество за потребностите на фармацевтичната индустрия. Работи по отговорен и етичен начин и с ангажимент за устойчиво развитие, зачитане на потребностите на отделния човек, общество и околна среда. Благодарение на успешното развитие на компанията и на възможностите за провеждане не клинични изпитвания като цяло на Балканите, през последните 23 г., стратегическият ни хоризонт надхвърли границите на нашия регион, обхващайки 30 държави глобално.

КОМАК МЕДИКАЛ  притежава Център за клинични изпитвания в ранни фази I, БН/БЕ, заемащ 3-ия етаж на сграда на Университетска болница "Св. Иван Рилски" в  София. Центърът разполага с 24 болнични легла и е оборудван с най-съвременната материална база. През 2019 г. отвори и втората база на Центъра в УМБАЛ Александровска, който се помещава в две едноетажни сгради на територията на болницата и разполага с до 10 болнични легла. Там е и съвременният лабораторен блок, който се състои от медико-диагностична, централна и аналитична лаборатории, сертифицирани според принципите за Лабораторна Практика и разполагащи с най-съвременното оборудване.

Комак Медиакл участва в множество научни проекти, като през 2018 г. получава престижната награда „Високи постижения в иновациите / Excellency in Innovation“ като финалист в рамките на конкурса „Иновативно предприятие на годината“ за 2016, 2017 и 2018 г със свой проект за разработката на високотехнологична интегрирана система за събиране, управление и анализ на клинични данни. 

През 2016 г. Комак Медикал е единствената българска компания избрана от Европейската комисия за една от най-иновативните в света. Компанията печели номинация със своя иновативен подход за ранна диагностика на възпалителни и дегенеративни процеси в белите дробове като астма, ХОББ, туберкулоза, рак на белите дробове и др., с което поставя България на картата на програмата ‘Хоризонт 2020’.   

Церемонията NATIONAL MEDICAL AWARDS 2020 ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта.  Номинации ще бъдат направени от браншови организации и от специализирани медии, както и ресорни журналисти.   
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg