КОВИД 19 В ДЕТСКА ГРАДИНА В СТОЛИЧНИЯ КВАРТАЛ "ДРУЖБА" 2

28 Юни 2020г.

Иван Върбанов
София, 28 юни 2020 г.

КОВИД 19 бе констатиран в 185-та детска градина "Звездичка" в столичния квартал "Дружба" 2. Заразата е установена в родител - майка и двете й деца, а е пренесена от друг родител и друго дете от градината.

Пробите са доказали, че към момента няма заразени от персонала. Тестовете ще продължат, а до тогава градината остава затворена. 

Директорката обясни, че всички мерки се спазват. Влизало се е от два входа, пътникопотокът е бил съгласно противоепидемичните изисквания. Имало е дезинфекция, избягвани са струпвания, всички служители са работили с предпазни медицински средства.

От РЗИ уточняват, че заразените деца са дали положителна проба след като са били в контакт със заразеното дете от тяхната група.

Всичко започва преди дни, когато друг родител, след като се е почувствал зле е ограничил детето си също да не посещава градината. Това става в началото на изминалата седмица. При тест се оказва, че тестът е положителен.

В събота дете и майка му дават положителен резултат при тест за коронавирус. Всички контактни деца от групата - общо 19, както и 4 души персонал, са тествани и тогава се откриват другите две деца, които дават положителен резултат. 

РЗИ е разпоредило всички деца от детската градина да бъдат тествани.

Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.