online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Канада въвежда допълнителни ограничения за влизащите в страната

1 Януари 2021г.
Нюз БГ Репортер | Канада въвежда допълнителни ограничения за влизащите на територията на страната. Считано от 7 януари 2021г. пътуващите със самолет, навършили 5-годишна възраст, ще трябва да представят отрицателен резултат от ПСР тест за COVID-19 пред авиокомпанията, с която се придвижват преди да се качат на самолета. Изследването трябва да бъде направено 72 часа преди полета.
 
Промените бяха обявени на правителствения сайт на Канада. От там призовават гражданите да не пътуват в случай, че са болни. Тези, които имат симптоми на COVID-19 , няма да бъдат допускани в страната.  Изключения ще се правят само за канадски граждани, постоянни жители на страната, защитени граждани или такива със статут по индийския закон.

Освен нововъведените изисквания в сила остава и задължителната 14-дневна карантина, която започва да тече в деня на пристигане. При пристигане  представители на здравните власти ще преценят  дали пътниците бъдат поставени под карантина или изолация, спрямо тяхното здравословно състояние.

Ако нямат симптоми на COVID-19, пътуващите ще бъдат поставени под карантина, тъй като все още съществува риск да развият симптоми и да заразят други хора, пише в сайта на правителството на Канада.

Ако гражданин развие симптоми в този период или се окаже позитивен за COVID-19 в рамките на 14-дневния си карантинен период, ще се наложи той да се изолира за допълнителни 14 дни от датата, в която са се появили първите симптоми или тестът му за коронавирус се е оказал положителен.

Всички пътници, които влизат на територията на Канада независимо да ли са поставени под карантина или изолация трябва да си уредят сами място, където да отседнат за тяхна сметка.

Нарушаването на инструкциите, предоставени  на влизане в Канада, или предоставянето на невярна информация може да доведе до затвор за 6 месеца или глоба на стойност 750 хил. долара.

Ако не  се спазва наложената карантина или изолация и това доведе до смърт или сериозно влошаване на здравословното състояние на друг човек, може да бъде наложена глоба до 1 млн. долара или до 3 години затвор.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg