Изследователи разгадаха магията на народните ни танци!

11 Януари 2020г.
Нюз БГ Репортер

Изследователският екип "Руните Говорят", който показва фотоизложбата „Неразказаната приказка на българската история“ в Националния Музей на Образованието и гостува на Международния фестивал "Дни на тракийската култура", направи значимо разкритие за българската история и традиции - магията на народните ни хора.

Екипът, разкрил древността на българските букви и научно обосновал находките във всички краища на страната с преходите на писмеността, е подкрепен и от Посолството на Кралство Мароко в Република България, начело с Нейно Превъзходителство г-жа Закиа ел Мидауи, припомнят от ВИП Комюникейшън.

Благодарение на  собствена методика и инструментариум за разчитане на древното българско руническо писмо и система за анализиране на артефактите екип "Руните говорят" събраха в един труд и издадоха  книгата си  "Заветът", посветена на великия български владетел Кубрат. Интердисциплинарният изследователски екип в състав Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Стефан Ганев и Даниел Калчев има за цел да възстанови изгубеното Познание на нашите предци и да докаже, че българите стоят в основата на световната цивилизация.

"Руните говорят" са носители на три поредни награди за Родолюбие, връчвани в деня на Будителите от Международната Организация на обединените българи, под патронажа на Съюза на военно-инвалидните кооперации – с председател Борис Николов и инициативата “Една детска сълза – една молитва”.
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.