ИВО АТАНАСОВ: ФАЛШИВОТО ПРИЯТЕЛСТВО Е ПО-ОПАСНО ОТ ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ !

14 Април 2021г.
ИВО АТАНАСОВ: ФАЛШИВОТО ПРИЯТЕЛСТВО Е ПО-ОПАСНО ОТ ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ ! | The News BG Reporter ®
Иво Атанасов
/от Фейсбук страницата на журналиста, публицист и политик от БСП,
бивш народен представител, член на СЕМ/

"Много съм огорчен!

Не само и не толкова от медии, колкото от приятели. Някому причината може да се стори дребна и дребнава, но за мен не е така. 

Грешки, разбира се, се случват. Моят съименник Иво Атанасов, когото няма как да познавам, е избран във Видин за депутат от партията на Слави. В един от сайтовете новината бе илюстрирана не с негова, а с моя снимка. И тъй като част от медиите копи-пействат, без да се замислят, грешната информация получи широко разпространение. Толкова широко, че вече цяла седмица по телефона, във Фейсбук, във Вайбър, по мейл и в месинджъра съм атакуван неизменно по тази тема. 

Все се надявах, че в приятелството, за разлика от медиите, копи-пействане няма. Че когато си предложил или приел приятелство от някого, си го сторил не заради бройката, а защото си го опознал в достатъчна степен и си го почувствал близък. Оказа се, че не е така. 

Толкова години съм бил публична личност, та се надявах, че ако не за всички, интересуващи се от политика, поне за приятелите съм бил кристално ясен.

Дал съм многобройни доказателства, че политическото номадство ми е дълбоко чуждо, че не одобрявам прескачането от партия в партия, че когато станах ненужен на БСП, към мен бяха отправяни предложения да стана депутат от други партии, но убедено ги отклоних и продължавам да ги отказвам.

И след всичко това да се намерят приятели, и то многобройни, които да повярват, че съм загърбил принципите си и съм решил отново да бъда в парламента, и то пък от партията на Слави!!!

Това показва, че за толкова години тези хора изобщо не са разбрали каква е същността ми, не са се докоснали дори до нея, защото навярно други неща са им били по-важни!

Фалшивото приятелство е по-опасно от фалшивите новини."


Сподели

Коментари

Изпрати