ЗА ФУРМИТЕ И КОРОНАВИРУСА

24 Април 2020г.
Иван Върбанов

Темата за фурмите е актуална през последните седмици.

Особено, след новината, че България и Обединените арабски емирства са разменили реципрочно товари - израз на солидарността между двете страни, особено в борбата с КОРОНАВИРУСА.

Официалната информация на пресцентровете на властта гласеше:

"В знак на доброто сътрудничество от България за ОАЕ заминаха два самолета с 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни продукти, които бяха доставени вчера вечерта на международното летище в Абу Даби. Доставката се организира от българското министерство на земеделието, храните и горите и се осигурява от български фирми. В замяна ОАЕ осигуряват за България 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна."

БГ товарът бе съпровождан лично от министър Караниколов, а вносът и износът бе обяснен, че е в съответствие със задълбочаването на стратегическото сътрудничество между двете страни и диалога на високо ниво.

ДА, АМА НЕ!

Шефът на БЧК Христо Григоров пред БНР: От 15-тонната пратка всъщност 12,5 тона са фурмите.

Председателят на БЧК Христо Григоров потвърди пред БНР, че в складовата база на БЧК в Лозен пристигат дарения, които са за нуждите на Министерството на здравеопазването:

"Получихме информация от столичната митница, че на БЧК се предоставят около 12,5 тона фурми и около 3 тона консумативи, които се използват за борбата срещу коронавируса. Но те не се предоставят на БЧК, а трябва да се вкарат в този склад, който е под контрола на държавните институции, тъй като БЧК предостави на МЗ част от своята складова база".

Цялостното разпределение на тези стоки е нещо, което се извършва от държавната институция, структура - тя е един логистичен център към Националния щаб.

БЧК предоставя част от складова база на държавата, която тя да ползва за нейни нужди.

В случая там ще бъдат стоварено и съхранявано дарението от Обединените арабски емирства. 

(Линк към репортажа на БНР - https://bnr.bg/post/101264698/furmi)

Кому ще са нужни тези ценни фурми, в такива количества?
На кого ще бъдат разпределно предоставени?
Какво оръжие са фурмите срещу КОВИД 19?
Аз нямам отговори.
А Вие?

Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.