Заместник - главният секретар на МВР и директорът на ГДБОП подадоха оставки

27 Юни 2020г.
Заместник главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов са подали заявления за напускане. 

Със заповеди на министъра на вътрешните работи Младен Маринов те са освободени от длъжност.

В страницата на ГДБОП Ивайло Спиридонов написа: "Днешният случай провокира решението ми да се оттегля от заемания пост и да поема отговорност за случилото се. Смятам, че това е морален и логичен акт". 

Нюз БГ Репортер припомня, че става въпрос за акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, съвместно със служители  от Специализираната прокуратура, по времето на която бе задържан началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" след получен подкуп. Задържан бе и началникът на сектора в същата дирекция, както и още един служител на МВР за 24 часа по закона за МВР. 

Премиерът Бойко Борисов извика в кабинета си министърът на вътрешните работи - Младен Маринов, за да докладва всички подробности по казуса. Борисов е поздравил МВР и Прокуратурата и е поискал ново ръководство. Така се стигна до оставките на заместник - главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. 

Главният секретар на МВР ще направи цялостен анализ на работата на дирекцията, на базата на който министър Маринов ще вземе още кадрови решения. 

Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.