online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ЗАДАВА СЕ СВОБОДЕН ДОСТЪП НА РОДИТЕЛИ С ДЕЦА ДО 12 ГОДИНИ В ОСЕМ СТОЛИЧНИ ПАРКА

26 Април 2020г.
НЮЗ БГ РЕПОРТЕР

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че има готовност за  свободно пропускане на хора до осем столични парка. Условието било министърът на здравеопазването - Кирил Ананиев, да промени заповедта си. Изявлението си градоначалникът на столицата направи пред журналисти по време на учение в Южния парк, в което участваха служители на Столична Община и доброволци.

Предлага се в парковете да могат да се разхождат малки деца до 12 години с родителите си във времето от 9:30 ч. до 18:30 ч.
Остава изискването за не повече от двама възрастни на едно място, да се спазва и разстоянието от два метра. Във времето преди и след този часови отрязък в парковете да влизат граждани с кучета и спортуващи. Ще остане забраната за ползване на детските площадки, съоръженията и пейките, за да не се докосват повърхностите им. Препоръчително е около два часа максимум да продължава разходката на едно семейство. "Започваме с отваряне на големите паркове, имаме желание да отворим всички", каза Йорданка Фандъкова.

От Министерството на образованието и науката трябва да представят вариант на процедура за завършването на учебната година за учениците от 7 и 12 клас. В сряда Министерският съвет ще вземе решение за отпускане на  173 млн.лв. за образование.

За Държавните зрелостни изпити се предлагат датите 29 май и 1 юни, като резерва би могло отлагането да бъде с една седмица.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg