online media | онлайн медия

ЗАБРАНЯВАТ ПОСЕЩЕНИЯТА НА ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ, ОТ 8:30 ДО 10:30 СУТРИНТА ПАЗАРУВАТ САМО ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

21 Март 2020г.
НЮЗ БГ РЕПОРТЕР
София, 20 март 2020
Иван Върбанов

Във връзка с усложняващата се ситуация и епидемиологичната обстановка, свързана с разпространението на коронавируса, считано от 0:00 часа на 21 март 2020 г. със заповед на министър Ананиев се въвеждат следните мерки на територията на Република България:

1. ПРЕУСТАНОВЯВАТ СЕ ПОСЕЩЕНИЯТА НА ПАРКОВЕ, ГРАДСКИ ГРАДИНИ, СПОРТНИ И ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ И СЪОРЪЖЕНИЯ НА ОТКРИТИ И ЗАКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА. 

2. ОРГАНИТЕ НА МВР ЩЕ ОРГАНИЗИРАТ КПП-ТА НА ВХОДНО - ИЗХОДНИТЕ ПЪТИЩА НА ОБЛАСТНИТЕ ЦЕНТРОВЕ И ЩЕ УСТАНОВЯВАТ ЦЕЛТА НА ПЪТУВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ. ПРЕЗ КПП-ТАТА ЩЕ СЕ ПРОПУСКА ПРЕМИНАВАНЕТО НА ЛИЦА В СЛУЧАИ НА НЕОТЛОЖНО ПЪТУВАНЕ, ОБУСЛОВЕНО ОТ: ПОТРЕБНОСТ ОТ ТРУДОВО ЕСТЕСТВО, ЗДРАВОСЛОВНИ ПРИЧИНИ, ЗАВРЪЩАНЕ НА ДОМ ИЛИ НА ПОСТОЯНЕН АДРЕС. НУЖНА Е СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА ОТ РАБОТОДАТЕЛ, ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ ИЛИ МЕДИЦИНСКИ ДОКУМЕНТ.


3. ЗАБРАНЯВА СЕ НА ЛИЦАТА ДО 60 ГОДИНИ ДА ПОСЕЩАВАТ ХРАНИТЕЛНИ МАГАЗИНИ И АПТЕКИ ВСЕКИ ДЕН В ПЕРИОДА ОТ 8:30 ЧАСА ДО 10:30 ЧАСА. 


Последната точка е във връзка с проучване на Щаба, съвместно с търговските вериги. Тук идеята на мярката е в часовия пояс 8:30 - 10:30 ч. да е времевия пояс за посещение на магазините от лица над 60 години. Дава се за два часа на възрастните хора да си пазаруват в този отрязък от 2 часа.

Министър Ананиев коментира, че се вдига нивото на мерките, които се прилагат. Те ще бъдат прилагани няколко дни и ще се проследи резултатът. Ако се налага ще бъде вдигнат още по-високо нивото на безопасност. Може да се стигне до етап, че всички, които излизат от домовете си ще трябва да имат декларация за целта на пътуването и придвижването си.

Сподели

Коментари

Уебсайт в Alle.bg