Platform for Independent Journalism

ЖУРНАЛИСТЪТ БЛАГОЙ ЦИЦЕЛКОВ БЕ ИЗБРАН ЗА ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА СБЖ

18 Май 2021г.
ЖУРНАЛИСТЪТ БЛАГОЙ ЦИЦЕЛКОВ БЕ ИЗБРАН ЗА ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА СБЖ
Иван Върбанов

Журналистът Благой Цицелков бе избран за член на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти. Изборът направиха делегатите на Общото събрание на най-голямата представителна организация на журналистическата гилдия, провело се на 15-ти май 2021 г.

Благой Цицелков е част от  екипа на NOVA от март 2020 г. Отразява социални теми, автор е в рубриката “Темата на NOVA”. 
Първите си стъпки в журналистиката прави през 2006 г. като водещ на детско предаване в TV7. В началото на 2011 г. се присъединява към екипа на БНТ, където преминава през различни позиции. Бил е репортер и редактор в „По света и у нас“, в „Денят започва", в „История.BG“ и др.

През декември 2017г. започва работа като продуцент на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, като продължава да прави репортажи на терен. През 2019 г. среща зрителите с Демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея по време на историческото посещение на американския президент Доналд Тръмп в страната.

Носител е на десетки журналистически награди и обществени отличия, сред които „Млад журналист“ от фонд „Валя Крушкина“ за 2014 г. През 2017 г. е отличен и в кампанията „Достойните българи 2017“. Същата година получава и наградата „Млад журналист“ от Съюз на българските журналисти. През 2018-а Цицелков получава отличие от конкурса „Журналистика за хората“, организиран от фонд „Валя Крушкина“. През 2019 г. е отличен като млад журналист от СБЖ. Участва в редица обществени инициативи.

Екипът на Нюз БГ Репортер желае на Благой дързост, смелост, упоритост и воля в работата за защитата на професионалните и синдикални права на журналистите!
На добър час!
Сподели

Коментари

Изпрати