online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ЕТО ФИНАЛИСТИТЕ В КОНКУРСА "МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА", ЧИИТО ПРИХОДИ СУМАРНО СА НАД 3,5 МЛРД. ЛЕВА

29 Септември 2020г.
ЕТО ФИНАЛИСТИТЕ В КОНКУРСА "МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА", ЧИИТО ПРИХОДИ СУМАРНО СА НАД 3,5 МЛРД. ЛЕВА
За тринадесета поредна година най-престижният конкурс за висши мениджъри в България отличава лидерите, които създават, прилагат и утвърждават добри управленски практики, включващи високи етични стандарти и обществена отговорност. 

Надпреварата в "Мениджър на годината" 2020 достигна до етапа, в който са ясни новите претенденти за титлата. Те са определени чрез специално създадена за конкурса методология и са състезатели от най-висша класа - ръководят едни от най-големите и авторитетни компании в страната ни. Приходите за 2019 г. на управляваните от финалистите компании сумарно са близо 3,5 млрд. лева., а общият брой служители, които осигуряват, са 14 415 спрямо 4937 осигурени лица в компаниите, управлявани от миналогодишните финалисти. 
През октомври  предстои последният етап на конкурса, който включва оценка на личностните качества на финалистите. Екипите на „Делойт България” ще проведат интервюта с всички финалисти, с техните пряко подчинени и партньори и  ще изготвят 360-градусова оценки, които се валидират от Обществен съвет с безукорен авторитет.

Кои са финалистите в „Мениджър на годината“ 2020 са:

Владимир Спасов, Прокурист на „М+С Хидравлик” АД; 
Владислав Русев, Главен изпълнителен директор на Пенсионноосигурително дружество „Алианц България” АД; 
Джордж Маргонис, Генерален мениджър на „Филип Морис България” ЕООД; 
Димитър Гълъбов, Изпълнителен директор на „Съдърланд Глобъл Сървисиз България” ЕООД; 
Иван Чернев, Председател на УС на „Кауфланд България” ЕООД; 
Иво Куманов, Изпълнителен директор и управител на „НИК Електроникс” ООД, „НИК Смарт Машийнс” АД, „НИК Агро Сървис” ООД; 
Мариела Маджарова, Изпълнителен директор на „Телетек Електроникс” ЕАД; 
Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на „Лидл България” ЕООД; 
Николай Николов, Управител на „Уърлд транспорт Оувърсийз България” ЕООД; 
Пламен Цеков, Съосновател и изпълнителен директор на Scalefocus.

Три от компаниите, финалисти, оперират в сектор „Технологии“, от сектор „Търговия на дребно“ компаниите са две, във финалната десетка попада и по една компания-представител на секторите: „Машиностроене“, „Небанков финансов сектор“, „Аутсорсинг“, „Потребителски стоки“ и „Транспорт и логистика“

Третият етап, който е и финален от надпреварата, дава 10% от общата тежест на окончателните оценки, по които става класирането за титлата. С най-висока тежест са финансовите резултати – 50% и въведените добри корпоративни практики – 40%, измерени в досегашните етапи, поясни Десислава Киркова, старши мениджър „Клиенти и пазари“ в консултантската компания „Делойт България“. Компанията е автор и изпълнител на методологията, по която провежда селекцията и оценката на кандидатите. 

Тази година над 40 кандидата от 14 водещи сектора на икономиката подадоха документи за конкурса. 33 от тях преминаха във втори кръг, от който бяха излъчени и 10-те финалисти. Общият приход на управляваните от 33-мата участници във втори кръг компании за миналата година е 6,130 958 млрд. лв. Отчетеният среден ръст в приходите спрямо 2018 г. е 15,74%. Сумарно наетите в тези компании хора са 31 129.

И в тазгодишното издание на конкурса акцент остава надграждането му с морални критерии. Всеки претендент за големия приз е приел Етичния кодекс на конкурса. Документът обобщава ценностите, принципите и отговорните практики, които създават култура на почтеност и ръководят бизнес поведението на кандидатите за конкурса. С подписването му всеки мениджър декларира, че води бизнеса си честно, прозрачно и прилага добри управленски практики.


Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg