online media | онлайн медия

ДЪРЖАВНА ОПЕРА РУСЕ С ПРЕМИЕРА НА "СЕВИЛСКИЯТ БРЪСНАР" - ПОСТАНОВКА НА ОРЛИН АНАСТАСОВ, НА 4 И 6 НОЕМВРИ

3 Ноември 2020г.
Отменената поради усложнената епидемична обстановка премиера на едно от едно от най-жизнерадостните, най-веселите, най-привлекателните оперни произведения в цялата оперна литература, изпълнено с любими за милиони хора арии, дуети и ансамбли  „Севилският бръснар” ще бъде представена от Държавна опера – Русе на 4 и 6 ноември 2020 от 19 часа в Зала Филхармония – Русе.

Публиката ще проследи комичната история, написана от френския драматург Бомарше,  вплетена в красивата музика на Росини, в която чаровният бръснар Фигаро ще ни забавлява с остроумните си и хитри номера, за да помогне на двама влюбени да бъдат щастливи. 

В тази нова постановка, режисьорът и световно известен оперен бас Орлин Анастасов е успял чрез един съвременен поглед върху това велико произведение не само да постигне нова символика, но и същевременно да ни представи добър прочит на либретото, със специално внимание към детайлите. 

За това са допринесли и двамата диригенти, които ще водят солистите, хора и оркестъра на двете представления – младият и талантлив Димитър Косев и френският му колега Франсоа- Роберто Джиролами. 

Солистите на Русенската опера Александър Баранов, Стоян Стоянджов, Теодора Чукурска, Венцеслав Анастасов, Момчил Миланов, Пламен Бейков, Петя Цонева, хорът, балетът и оркестърът ще зарадват русенската публика и гостите на града. 
Сподели

Коментари

Уебсайт в Alle.bg