online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Дребното дилърство продължава със сделки в автомобили, полицията показва активности и висока разкриваемост!

12 Март 2021г.
Иван Върбанов

Зачестяват случаите, когато по кварталите - често виждам такава практика и в жк Дружба 1, гладни и жадни за стимуланти, леки наркотици, за амфитамини или марихуана, причакват своите дилъри на улицата. Продавачите идват с автомобил, а купувачите се качват. Сделката става бързо. Често в близост стоят "пазачи" на купувача, които се издават по това, че се оглеждат, държат се неадекватно, прекалено много се оглаждат. Ако минаваш по улицата, именно по тяхното гузно поведение разбираш, че нещо нещата не са наред.

Все пак, службите и полицията не спират да работят!
Ето и новина за добре сваршена работа от пазителите на реда в днешния ден, когато бяха заловени мъж и жена по време на осъществяване на наркосделка.

Арестите - на 44-годишния пласьор на наркотици и на 30-годишната негова клиентка, в София, са осъществени в момента на сделката за покупко-продажба на наркотични вещества.

Операцията е проведена на територията на София от криминалисти на ГДНП под надзора на прокурор от Софийска градска прокуратура.

Извършени са претърсвания на автомобилите, ползвани от двамата. В колата на жената са намерени 2000 хапчета MDMA (метаамфетамин) с общо тегло 364 грама, а при процесуално-следствените действия на адреси, ползвани от мъжа, са намерени и иззети 2 г суха тревиста маса, реагираща на канабис, електронна везна и други вещи, имащи отношение към престъпната му дейност. 

До момента на операцията 30-годишната жена е била с чисто криминално досие, а мъжът е известен на органите на реда с регистрации за грабеж, кражба и унищожаване на чуждо имущество.

Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за разпространение на наркотици по чл. 354а, ал.1 от НК. С решение на Софийски градски съд им е наложена постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“. Работата по образуваното по случая досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от СГП.

Дребното дилърство продължава със сделки в автомобили, полицията показва активности и висока разкриваемост!
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg