online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ДОБРИНА ДОБРЕВА Е НОВИЯТ ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА РАДИО СОФИЯ - БНР

22 Юли 2019г.
Автор : Иван Върбанов

София, 22.07.2019 г. | Добринка Добрева - Йорданова е новоназначеният главен редактор на най-младата програма на Българското национално радио - Радио София. Влиза в системата на БНР от 2003 г., като последователно работи в регионалните радиостанции в Шумен и Варна, а в младежката градска програма - Радио София, е журналист вече от повече от 10 години. 

Преминава през цялата професионална йерархия - от репортер, през редактор, старши редактор. Отговорен редактор е в екипа на Светослав Костов, който ръководи през последния мандат Радио София, а вече встъпи в длъжност като генерален директор на БНР.

"Въпреки изградената традиция и облик на програмата, мисля, че все още имаме дефицити, които трябва да облечем в правила", коментира пред Нюз БГ Репортер Добринка Добрева. "Ще развиваме творческия потенциал на екипа, защото вече има среща на различни поколения в Радио София, което дава възможност за приемственост на професионалните стандарти и надграждането им с динамика и повече авторски теми. Иска ми се да засилим точно тази линия - откриването и разработването на собствени теми и новини, извън тези в масовия информационен поток. Новинарските емисии на медиите често изглеждат като хронология и дори като ПР на институциите, а не отразяват живота и проблемите на хората в пълнота. Радио София може да се вглежда в казуси и да спомага за тяхното разрешаване. Това е част от мисията ни - да работим за слушателите", обобщава Доби Добрева.

Доби, както с обич я наричат колегите й, се завърна преди половин година от майчинство в БНР. Синът й - Георги, е на годинка и седем месеца, а съпругът - също с името Георги, се занимава с печатна и издателска дейност. „Поверих грижите за детето на майка ми, за да се върна в Радиото. Благодаря ти, мамо, че си до мен. Без теб нямаше да се справя!”, съвсем спонтанно споделя Добрина Добрева.

Екипът на Нюз БГ Репортер я поздравява за новата й позиция, която е израз на нейното професионално, творческо и личностно израстване и й пожелава "На добър час!".
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg