online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Делегацията на Световната здравна организация в Ухан излиза с версия за произхода на КОВИД 19

11 Февруари 2021г.
Нюз БГ Репортер 

Каква е най-вероятната версия за произхода и разпространението на коронавируса? На този въпрос се опитва да отговори делегацията на Световната здравна организация, която посети Китай.  Предаването на коронавируса от животно към животно, а след това и към човек е най-вероятната хипотеза, коментира пред световните медии Питър Бен Ембарек, след посещението си в Ухан. И уточнява, че тази версия предстои тепърва да бъде изследвана по-задълбочено. По отношение на разпространената версия, че КОВИД 19 е пуснат от лаборатория, то това твърдение е изключително слабо вероятно, коментира Ембарек. 

Припомняме, че според администрацията на бившия президент Доналд Тръмп, появата на коронавируса идва от Института по вирусология в Ухан, който е допуснал той да изтече извън лабораторията. 

Друга теория гласи, че предаването на коронавируса може да е станало чрез замразени продукти. Тази версия се поддържа и от Китай, който твърди, че търговията с такива продукти е причина за избухването на пандемията. 

Все пак учените са категорично за едно: вирусът може да живее при минусови градуси, но не е доказано, че от замразени храни може да се предаде на хора.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg