online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Граждани протестират против поставянето и изграждане на мобилна станция в парковата част на "Стадиона" в Нови Пазар

19 Март 2021г.
Граждани протестират против поставянето и изграждане на мобилна станция в парковата част на Стадиона в Нови Пазар

ОТ РЕДАКЦИОННАТА ПОЩА:  

АНТЕНА В ГРАДСКИЯ ПАРК?!
Гражданска протестна инициатива и подписка против поставянето и изграждане на мобилна станция в парковата част на "Стадиона" в Нови пазар


На редакционната ни поща се получи сигнал от Ивайло Тодоров.

Ето какво ни пише нашият читател:

"Безпокоя Ви във връзка с поставянето на антена на А1 в градския парк на града, където се разхождат граждани и майки с деца. Там се намира и стадиона, на който провеждат спортни занимания хора от различна възраст. Антената е изградена по средата на парка, а в БЛИЗОСТ (на по-малко от 30 м.) има къщи. Улицата е "Първи май". Организираме подписка против съществуването на тази антена на А1, защото поставянето и е в противовес с всички правни и граждански норми за нормално човешко съществуване и оцеляване."

Ивайло се надява да срещне подкрепа сред населението.

В социалните мрежи Ивайло Тодоров призовава: "Ако проблемът Ви касае пряко, виждате нещо нередно в разкопаването на парк, в средата на който е поставена мобилна станция, или чисто човешки имате желание да помогнете в казуса, то можете." 

По информация на Тодоров са събрани  повече от 300 подписа, като инициативата продължава.
Подписи се събират на няколко места в Нови пазар - предимно в кафе "Елит" (до съда)."

* * *

В социалните мрежи инициативата е публикувана в ГРУПАТА НА НОВИ ПАЗАР - https://www.facebook.com/groups/596327517133900/.

Публикация има и на личната страница на Ивайло Тодоров - https://www.facebook.com/ivailot3

Текстът на апела, към който ще бъдат приложени подписите на съгражданите на г-н Тодоров, е адресиран на вниманието на кмета на града - г-н Георги Георгиев. 

Гражданската инициатива чрез подписка носи името "Протест против поставянето и изграждането на антена на мобилен оператор в парковата част на "Стадиона" в гр. Нови пазар".

Посочено е, че Ивайло Тодоров е определен за представляващ пред различните институции лице за контакт от недоволните граждани. Уточнява се, че внесената подписка е първо действие в рамките на протеста срещу действията на кмета Георгиев, които са довели до разрешаването на изграждането и монтирането на това съоръжение (антена на мобилен оператор - бел. ред.), без преди това да се вземе под внимание мнението на съгражданите и избирателите в града.

От гражданската инициатива настояват за отговор във възможно най-кратки срокове, както и за предприемане на действия по спирането на монтажа на въпросната антена до решаването на проблема.

Според недоволните, чрез изграждането на антената се нарушава състоянието на околната среда и се нанасят вредни последици за здравето на хората в гр. Нови пазар и живущите в района.

Протестиращите жители изтъкват, че "Стадиона" е единственото място за възможно спортуване на хора от всички възрастови групи. 

Задават въпрос към кмета на града: Дали точно това място е най-подходящото за монтиране на това съоръжение?

* * *

Нюз БГ Репортер отправи запитване чрез електронната поща на вниманието на кмета на Нови пазар - Георги Георгиев. Редакцията ни има готовност да публикува  позицията или коментара на градоначалника и местната управа по казуса, ако такива ни бъдат изпратена или предоставени. 

До времето на приключване на публикацията ни - 18 март 2021 г., отговор все още не е постъпил.

Нюз БГ Репортер ще информира за развитието на случая.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg