online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР НА САЩ С ПОЗДРАВИТЕЛНО ПИСМО ДО ШЕФА НА КПКОНПИ СОТИР ЦАЦАРОВ

23 Април 2020г.
НЮЗ БГ РЕПОРТЕР

Главният прокурор на САЩ - Уилям Бар, изпрати писмо с поздравления и пожелания за успешна работа до Сотир Цацаров по повод избирането му за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. 

В посланието се подчертава, че „България продължава да прави значителни стъпки в борбата с корупцията и укрепването на правоохранителните институции и аз съм уверен, че Вашата отдаденост на служба за държавата и върховенството на закона ще продължи и в новата Ви длъжност като председател на КПКОНПИ“.

Уилям Бар заявява, че близкото партньорство между Съединените американски щати и Република България по въпроси, свързани с работата на правоохранителните и съдебните органи, е от особено значение, и оценява високо приноса на Прокуратурата на Република България в общите усилия. Американският главен прокурор изразява увереността си, че успешното сътрудничество между прокурорските органи на двете страни ще продължи и в мандата на главния прокурор Иван Гешев.

Уилям Бар е 85-тият главен прокурор на САЩ, на този пост след Джеф Сешънс. Номинацията му е обявена от президента Тръмп на 07 декември 2018 г., а на 14 февруари 2019 г. Сенатът утвърждава назначението. Тази длъжност той заема за втори път – бил е 77-мият главен прокурор на САЩ за периода 1991 – 1993 г., по време на президента Дж. Буш. В историята на САЩ само още един юрист е бил назначаван два пъти за главен прокурор /1841 г. и 1850 – 1853 г./.

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg