online media | онлайн медия

Главният прокурор Иван Гешев: АКО СЕ ПРИЕМАТ ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ, МОЖЕ ДА СЕ БЛОКИРА РАБОТАТА НА ПРОКУРАТУРАТА

27 Февруари 2020г.
Главният прокурор Иван Гешев: АКО СЕ ПРИЕМАТ ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ, МОЖЕ ДА СЕ БЛОКИРА РАБОТАТА НА ПРОКУРАТУРАТА


Главният прокурор Иван Гешев коментира, че най-сигурният начин да се попречи на дейността на прокуратурата от последните месеци е като се приемат законодателни промени, с които да се блокира нейната работа. Това изявление обвинител № 1 направи по време на посещението си в Ихтиман, където той се срещна с районни кметове след проведената специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността. Гешев бе придружаван от Главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

„Прокуратурата ще продължи да работи. Оттук нататък има една гранична линия. От едната страна са интересите на хората, които смятаме да защитаваме – сигурност, спокойствие и ред, от другата страна са интересите на престъпниците и олигарсите. Политиците, независимо кои са те – независимо дали са президент, министър-председател или депутати, трябва да изберат на коя страна да застанат“. Така главният прокурор Иван Гешев коментира журналистически публикации, цитиращи становище на фондация на адвокати, които се обявяват за промени в Конституцията, предвиждащи ограничаване правомощията на прокуратура.

Главният прокурор Иван Гешев посочи още, че не е запознат със „събеседванията“, които се водят в президентската институция във връзка с намеренията на държавния глава да предложи поправки в основния закон. „От прокуратурата, за разлика от адвокати на подсъдими, адвокати на осъдени престъпници, от българската прокуратура не е искано становище, явно няма нужда“, допълни Иван Гешев.

Главният прокурор посети и Районна прокуратура - Ихтиман, където разговаря със съдебните служители и прокурорите.

<Нюз БГ Репортер, редактор: Иван Върбанов>
Сподели

Коментари

Уебсайт в Alle.bg