online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ГЕРБ С ДАРЕНИЯ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСА

14 Април 2020г.
Андрей Новаков: С активната намеса на общинските съветници от ГЕРБ
кризата в болницата в Гоце Делчев намери своето решение


С активната намеса на общинските съветници от ГЕРБ кризата в болницата в Гоце Делчев намери своето решение. Това заяви областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков след днешната сесия на Общинския съвет, на която исканията на протестиращите лекари бяха удовлетворени и ще бъдат възстановени на работа в МБАЛ "Иван Скендеров".

В условията на пандемията от коронавирус 14 лекари от болницата в Гоце Делчев напуснаха в началото на месец април. Те подадоха предизвестия с мотив, че не са съгласни с начина, по който се ръководи лечебното заведение и настояваха ръководството да бъде сменено.

Лекарите, които напуснаха, са от родилното, хирургичното, вътрешното и детското отделение, а част от тях са завеждащи на клиниките. „По инициатива на групата общински съветници от ГЕРБ в Гоце Делчев се проведоха поредица от срещи с всички заинтересовани страни в конфликта, както и извънредни заседания на ОбС-Гоце Делчев. От днес стана ясно, че напусналите лекари се връщат на работа”, коментира Андреай Новаков. Той изрази огромната си удовлетвореност от работата на общинските съветници през изминалите дни, чиято единствена цел бе болницата да работи нормално и хората в региона да получават адекватна медицинска грижа в разгара на епидемията от коронавирус.

„За нас беше важно болничното заведение - което се грижи за здравето на около 80 000 души от 4 общини и е сред лечебните заведения, включени в националния списък, с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19 - да работи нормално”, казаха още Андрей Новаков и Никола Джингаров, ръководител на групата на ГЕРБ в ОбС-Гоце Делчев.

„Разумът надделя и се взе най-доброто решение. Спасихме болницата и дадохме шанс за лекарски грижи на хората на хемодиализа, на родилките в целия Неврокопски регион, на възрастните хора. Общинските съветници застанаха на страната на хората и на доказаните специалисти в нашата болница, които подадоха оставки, възмутени от погрешния подход в управлението на здравното заведение през изминалите месеци”, допълни още Джингаров.

ГЕРБ-Оборище дари медицински консумативи и дезинфектанти на диагностично-консултативни центрове в региона

Районното ръководство на ГЕРБ-Оборище направи дарение на медицински консумативи и дезинфектанти на Диагностично-консултативните центрове 3 и 17, които се намират в района.
Инициативата е на районния ръководител на ГЕРБ-Оборище Йорданка Фикирлийска и членовете на Районното ръководство на структурата. „В дните на изпитание, породени от епидемията от COVID-19, е необходимо да се прояви солидарност, която е много ценна и важна за всички медици. Предоставеното дарение е необходимо и полезно за здравето на всички пациенти и медицински лица“, казаха от организацията.
Йорданка Фикирлийска благодари на колегите си от УС на района в лицето на Маргарита Александрова, Поля Михайлова, Николай Попов, Петър Митев, Албена Марковска, Георги Добрев и Весела Лалева за участието им в благотворителната кампания.

31 000 лв. дариха кметът на София и общинските съветници от ГЕРБ
и СДС за борбата с COVID – 19

31 000 лв. дариха кметът на София Йорданка Фандъкова и общинските съветници от групата на ГЕРБ /СДС/ в Столичния общински съвет. Средствата са преведени по дарителската сметка на Столична община за борба с COVID – 19 и ще бъдат използвани за тестване на медицински работници в общинските болници, в подкрепа на доброволците, които участват в изпълнението на различните мерки, въведени в София по времето на извънредното положение, както и за други спешни нужди на града.

Съветниците от ГЕРБ-Разград дариха заплатите си за месец март
на областната болница и БЧК


Общинските съветници от ГЕРБ-Разград дариха заплатите си за месец март на областната болница – МБАЛ „Св. Иван Рилски” – гр. Разград и на БЧК – Разград.

„Предоставяме месечните си възнаграждения на лечебното заведение и БЧК, които ще ги разпределят в зависимост от нуждите си. В трудни моменти трябва да сме заедно, да се мобилизираме и кой с каквото може да помага. Този малък жест е израз на нашата признателност към хората, които са на първа линия в борбата с COVID – 19”, заявиха общинските съветници пред директорите на двете институции.

ГЕРБ – Враца дари защитни облекла на МБАЛ „Христо Ботев”

20 броя висококачествени защитни облекла за многократна употреба дари ГЕРБ – Враца на МБАЛ „Христо Ботев” - Враца. Структурата на ГЕРБ дари и парични средства на лечебното заведение, като с тях ще бъдат закупени 4 реанимационни легла за отделението, което е определено за лечение на COVID - 19.  

„За областния координатор на ГЕРБ – Враца – инж. Петя Аврамова, членовете на общинското ръководство на партията, общинските съветници от групата на ГЕРБ и кметския екип на Калин Каменов бе важно в този критичен момент да помогнем на специализираното отделение. Може да разчитате на нашата подкрепа за всички дейности по оздравяването на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца“, каза общинският ръководител на ГЕРБ Малина Николова при връчването на дарението.

Директорът на МБАЛ „Христо Ботев” д-р Петър Керемедчиев благодари за подкрепата. „В лицето на Министерството на здравеопазването и във Ваше лице виждам огромна подкрепа, благодарение на която работещите в болницата и пациентите имат необходимия ресурс за работа. Това ми дава увереност, че с общи усилия ще успеем да се справим със сложната ситуация, в която се намираме” – каза д-р Керемедчиев. 

Общинските съветници от ГЕРБ-Любимец даряват заплатите си на Центъра за спешна медицинска помощ в града

Общинските съветници на ГЕРБ в Любимец решиха да дарят по една своя заплата на Центъра за спешна медицинска помощ в града. Поредно дарение за овладяване на заразата от коронавирус и подпомагане на медиците от региона прави и народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков. Той ще се присъедини към съветниците от ГЕРБ и ще щлични средства за ЦСМП в родния Любимец.

„Нека медиците от спешната помощ сами преценят за какво ще използват тези средства. Те са на първа линия в борбата срещу коронавируса и най-добре знаят от какво имат нужда в тези тежки дни“, каза д-р Станков. 

Преди дни партийната организация на ГЕРБ в Любимец раздаде 1 800 предпазни маски за многократна употреба  на жители на града и на селата, както и на църквата "Св. Богородица".

Преди две седмици и 16-те общински съветници на ГЕРБ в Свиленград също дариха заплатите си и предприеха няколко благотворителни кампании за подпомагане с хранителни продукти най-засегнатите от кризата жители на граничната община. 
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg