ГЕРБ ДАРЯВА СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА

6 Април 2020г.
ПЛОВДИВ

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и районните кметове в града от ГЕРБ дариха средства за борбата срещу COVID-19. Кампанията за набиране на средства за ограничаване на разпространението на коронавируса, както и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата - подкрепиха кметовете на район „Централен” Георги Стаменов, на район „Южен” Костадин Язов, на район „Източен” Иван Стоянов, на район „Северен” Стоян Алексиев, на район „Западен” Димитър Колев и на район „Тракия” Костадин Димитров. Акцията продължава, а събраните средства ще бъдат насочени, където са най-необходими за борба с COVID-19.


РУСЕ

Дарителска кампания в цялата област Русе стартира ГЕРБ. В нея се включват народни представители, кметове на общини, кметове на кметства, общински съветници, членове и симпатизанти на партията. Общинските съветници от групата на ГЕРБ в ОбС - Русе в края на миналата седмица направиха дарение на УМБАЛ «Канев». Председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Бедрос Пехливанян също направи лично дарение на УМБАЛ „Медика“ за закупуване на бързи тестове. По време на онлайн заседание, провело се снощи, общинските съветници решиха ежемесечно до края на извънредното положение да даряват част от заплатите си. Предстои да бъдат окомплектовани хранителни пакети от първа необходимост, които да се раздадат на нуждаещи се семейства в малките населени места. Към инициативата с лични средства се включват и всички кметове на ГЕРБ от малките населени места в община Русе.


БЯЛА

Кметът на Бяла Димитър Славов също направи дарение на болницата в град Бяла – МБАЛ «Юлия Вревска». Предстои и други кметове в областта да направят лични дарения. Народните представители от ГЕРБ ще превеждат половината от месечните си възнаграждания по специално разкрита сметка на ПП ГЕРБ отново за периода на извънредното положение. Събраната сума ще бъде използвана за подпомагане на различни мерки за органичаване на разпространението на вируса и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата. „В тази извънредна ситуация, в която се намираме, трябват и непопулярни мерки, за да се справим с настоящата криза. Днес всички минаваме през тежко изпитание. Единствената причина сега да огласим дарителската си кампания е да насърчим и други да го направят, ако имат възможност. Благодаря на всички, които се включват и в кампанията на Министерство на здравеопазването в подкрепа на българските медици, работещи в условията на пандемията от COVID-19'', заяви областният координатор на ГЕРБ-Русе Пламен Нунев.


ВАРНА

Варненският народен представител от ГЕРБ Павел Христов дари 6 компютъра на ученици в града, които поради затруднено материално положение на семействата им са нямали възможност за активно участие в електронното обучение. С дарените компютри депутатът даде шанс на децата да се възползват максимално от възможностите на дигиталното образование. От началото на извънредното положение народният представител дарява и лични средства в борбата срещу COVID-19 във Варна.


КЮСТЕНДИЛ

Общинското ръководство на ГЕРБ – Кюстендил направи дарение на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Никола Василиев“. На територията на община Кюстендил това е единствената болница. В нея се настаняват за лечение и заболели от COVID-19. По инициатива на болничното заведение стартира кампания за набиране на средства за закупуване на респираторен апарат за интензивно лечение. Апаратът за белодробна вентилация ще послужи и за лечението на болни от коронавирус. Дарените средства от ръководството на ГЕРБ – Кюстендил са в подкрепа на тази кампания. Направеното дарение бе по инициатива на областния координатор на партията Виктор Янев и общинския ръководител Михаела Крумова. Само преди дни лични средства на болницата в Кюстендил дари и народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин.


ДУПНИЦА

От Общинското ръководство на ГЕРБ – Дупница подкрепиха кампанията по набиране на средства за Общинската болница в града. Координаторът на партията Ивайло Константинов дари лични средства на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“. Дарението към здравното заведение в Дупница ще се използва за закупуване на респираторен апарат за интензивно лечение, който да послужи и за лечение на болни от коронавирус. Дарение към МБАЛ „Св. Иван Рилски“, в която се лекуват пациенти от няколко общини в област Кюстендил, направи и общинският съветник Емил Гущеров. Той дари една своя месечна заплата като представител на местната власт в ОбС – Дупница. Гущеров осигури също и дезинфектанти за персонала на лечебното заведение. В кампанията по набиране на средства в борбата с коронавируса се включи и общинският съветник от ГЕРБ Димитър Крекманов.


БЛАГОЕВГРАД

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, неговият колега Асим Адемов и народните представители от областта проведоха серия дарителски кампании през последните дни. Те осигуриха средства за ремонт на детското отделение в МБАЛ-Благоевград. 250 маски за многократна употреба бяха дарени за нуждите на работещите в Спешно отделение - Благоевград, а още 200 маски бяха дарени на Областния оперативен щаб. След като стана ясно, че центърът по кръводаряване има нужда от климатик – такъв бе своевременно осигурен отново от областната организация на ГЕРБ в Благоевград. Дарение, включващо защитни средства за служителите и тестове за откриване на COVID-19, получи и УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".


САНДАНСКИ

Общинските съветници от ГЕРБ в Сандански взеха решение да даряват половината от месечните си възнаграждения за борба с коронавируса в общината до приключване на извънредното положение. Първите събрани средства ще бъдат прeведени на МБАЛ „Югозападна болница“. В лечебното заведение вече се лекува един пациент, диагностициран с Covid – 19. От ГЕРБ-Сандански обмислят и други инициативи за подпомагане на местното население в борбата с пандемията.

Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.