online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

В окръжния съд на Кюстендил възобновяват делото за "Дупнишката популярна каса"

18 Януари 2021г.
Делото по фалита на "Дупнишка популярна каса", по която ищци за измама с необосновано високи лихви са над 200 вложители, се възобновява, обявиха от кюстендилския Окръжен съд, цитирани от БНР.

Обвинителният акт, изготвен от Окръжната прокуратура-Пловдив, вече е срещу Ивона Близнакова, съпругата на самоубилия се преди повече от година председател на „Дупнишка популярна каса“ – Георги Близнаков.

Касата фалира през  2016 г. Месеци наред Близнакови привличали вложители с обявена лихва до 16%.

Парите си при тях влагали дори и местни магистрати - съдии и прокурори, има и такива, които вложили до 200 хил. лева, изкарани от техни блузки по гурбет в чужбина.

Всички те - 222 души, ситуирани като страна по делото, загубиха парите си. Съдът върна делото за доизясняване на ОП-Пловдив, в града под тепетата е последният адрес на “Дупнишка популярна каса“.

След това делото започна при драматични заседания в Дуница и напиращи да влязат в залата измамени вложители. След самоубийството на съпруга Георги Близнаков, който скочи от жилищен блок в Благоевград, делото беше спряно. Сега тръгва отново.

Пострадалите ще се призоват за разпоредителното заседание през месец март и резервните му дати, като се подредят в списъка по азбучен ред и се разделят по равен брой, от по 74 лица за всяка от трите дати през посочените месеци.

Заседанията ще стават при максимално спазване на противоепидемичните мерки, обявиха от съда.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg