online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

В НАЧАЛОТО НА СЕПТЕМВРИ ПУСКАТ ТРЕТИЯ ЛЪЧ НА МЕТРОТО

20 Август 2020г.
Метростанциите от новата трета линия на метрото ще бъдат в експлоатация в началото на септември. Това обявиха пред медиите кметът Фандъкова и шефа на "Метрополитен" ЕАД проф. Братоев. 

В отсечката “Красно село” до бул. “Владимир Вазов” са предвидени осем метростанции - бул. “Вл. Вазов”, “Театрална”, “Орлов мост”, “Патриарх Евтимий”, НДК, “Медицински университет”, “България” и “Красно село”. Те ще посрещат до 50 000 пътници на ден.

По план догодина квартал "Овча купел" също ще бъде с метро, където ще има четири станции - "Мизия, "Овча купел 1 и 2 и "Горна баня". 

Кметът Фандъкова подчерта, че на последната станция - на "Околовръстния път" при “Горна баня”, се строи и малка жп гара. Тя е с предназначение да бъде връзка за пътниците, които идват в столицата с влака от Перник. Предвидени са гаражи до станциите с капацитет до 700 места. 

Влакчетата по новата трета линия ще бъдат на всеки 5 минути в най-натоварените часове. Ще има перонни преградни врати, които ще се отварят едва, когато мотрисите пристигнат в зоната на станцията и ще се затварят при отпътуването на транспортната платформа. 

Връзка с втората линия ще бъде при НДК,  а с първа - при Орлов мост.

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg