В МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА ВРЪЧИХА ДВА СЕРТИФИКАТА ЗА ИНВЕСТИЦИИ

28 Октомври 2021г.
В МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА ВРЪЧИХА ДВА СЕРТИФИКАТА ЗА ИНВЕСТИЦИИ
The News BG Reporter - София, 28 октомври 2021 г. / Министърът на икономиката Даниела Везиева връчи два сертификата по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на обща стойност 10 932 000 млн. лв., които предвиждат разкриването на 215 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас А бе връчен  на фирма „Палфингер продукционстехник България“ ЕООД за инвестиционния проект „Създаване на център за споделени услуги Палфингер“, гр. София. Проектът е на стойност 4 432 000 лв. и ще разкрие 200 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас Б получи фирма „САРК България“ АД за инвестиционния проект „Производство на медни жици“, гр. Шумен. Размерът на инвестицията възлиза на 6 500 000 лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 15 нови работни места.

По време на церемонията министър Везиева обяви, че за периода януари – октомври 2021 г. са сертифицирани общо 26 проекта с общ размер на планираните инвестиции 1184.12 млн. лв. и 2521 нови работни места.

В заключение тя благодари на инвеститорите, че разширяват своето производство в България и имат доверие на инвестиционния климат, защото екипът на Министерството на икономиката в последните няколко месеца работи в посока изграждане на нов имидж за страната ни като място с прозрачна и чиста инвестиционна среда.
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.