The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Волен Сидеров:"Искаме прозрачност в "Информационно обслужване" АД, какво правим с близо 600 000 души мъртви души?

13 Януари 2021г.


Иван Върбанов
София, 13.01.2021 г.

По време на консултациите с президента Румен Радев, ръководството на ПП "Атака", водено от Волен Сидеров, постави въпроса за близо 600 000 фантома или мъртви души. Сидеров припомни, че навремето е публикувал статия от Михаил Константинов и Николай Вълчанов, които тогава са говорили открито за 500 000 фантома. 

Лидерът на Атака представи статистика, според която  данните на  НСИ за българите, които имат право на глас, съпоставени към тези в ЦИК, бележат разлика от 585 482 гласа. "Излиза, че ЦИК представя почти 600 000 гласа повече от реално съществуващите. Какво правим с това разминаване в числата?, попита Волен Сидеров.

"Нашата идея е да направим одит на държавното акционерно дружество "Инфообслужване" - ("Информационно обслужване" АД - бел.ред).  За нас е важно да се направи одит. Бордът на директорите да се разшири и там да влязат представители на опозиционни партии, на граждански движение. Да имаме надзор. Последните данни са, че са си купили компютри за 25 милиона лева. Какво ще правят с тях, какви са? Трябва да се провери!", подчерта Сидеров.

Тази разлика от близо 600 000 несъществуващи избиратели - какво правим с нея? - попита Волен Сидеров и добави - Трябва ли да има преразглеждане на избирателните списъци? 

От ПП Атака настояват за одит на "Информационно обслужване" АД и решаване на въпросите с мъртвите души - 600 000. 

Ръководството на Атака не сложи защитни маски по време на срещата с президента и вицепрезидента, както и екипа на администрацията на държавния глава.

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg