Води се разследване за стрелба на ЖП гара Своге

25 Март 2021г.
Под ръководството на Районна прокуратура – Своге се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК - непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Около 16 ч. на 22.03.2021 г., от първи перон, в района на ЖП гарата гр. Своге, бил произведен изстрел по отпътуващия бърз влак с направление Своге – София. Това довело до принудително спиране на влаковата композиция. Свидетели на инцидента станали множество лица, намиращи се във влака и на гарата.

Извършителят на деянието прибрал гилзата от изстреляния патрон и, тичайки, напуснал местопрестъплението. Било е установено, че това е 33-годишният К.А.

Мъжът е бил задържан от полицейските служители на адреса си. Той заявил, че с действията си желаел да респектира пътуващо във влака лице. Оръжието, с което е стрелял, е газов пистолет, който той разглобил след като се прибрал у дома.

Към настоящия момент е изяснено, че по време на стрелбата мъжът е бил под влияние на употребено голямо количество бира и водка, таблетки „Клонарекс“ (лекарство за лечение на епилепсия) и метадон. Предстои изготвяне на комплексна психиатрична и психологическа експертиза, с оглед преценка на психическото му състояние.

От направената справка е видно, че К.А. е осъждан през 2016 г. за хулиганство, като му било наложено наказание „пробация“.

Работата по случая продължава.
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.