Вицепрезидентът Йотова: "Не МВР ще спечели следващите местни избори!"

1 Септември 2023г.
Вицепрезидентът Йотова: "Не МВР ще спечели следващите местни избори!" | The News BG Reporter ®

Нюз БГ Репортер, 31.08.2023 г. /Надявам се през следващите дни освен да се борят с президента Радев, управляващите да се заемат сериозно със законодателство, което ще улесни живота на хората. Вместо безумните решения, да се съсредоточат върху важните закони. От началото на своята работа парламентът е приел 10 закона, седем от които са международни ратификации, три са свързани с бюджета. Останалите са закони за изменение и допълнение, голяма част от които са предложени от служебния кабинет. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Свищов, където в „Свилоза“ АД откри електроцентрала за производство на електрическа и топлинна енергия от отпадна биомаса – проект, реализиран с китайски инвестиции.

„Вместо да подпомага развитието на икономиката, държавата непрестанно създава пречки с недомислено законодателство“, посочи Илияна Йотова във връзка с това, че предприятието не работи от 150 дни.

„Надявам се да не се мисли толкова за кадрови смени и местни избори, а как ще живее българинът следващите месеци, как ще посрещне зимата предвид галопиращата инфлация и скачащите цени на горивата и храните“, заяви Йотова. „Вчерашните думи на премиера Денков, че няма да се увеличават цените на електроенергията до средата на следващата година, за мен означават, че това правителство има доста къс кръгозор с мисъл „да се оправят тези след нас“, посочи вицепрезидентът.

В отговор на въпрос за исканата и подадена оставка на главния секретар на Министерство на вътрешните работи Илияна Йотова заяви, че не за първи път се правят опити за агресивна политизация на МВР. „Не МВР ще спечели следващите местни избори. Наясно съм, че стриктно се спазват предписанията от партийното събрание на „Продължаваме промяната“, очевидно така са решили да правят политика. Но никой няма да спечели от това. Както и от идеите за анти Радев Конституция и анти Радев законодателство“, изтъкна Илияна Йотова.

Като добра новина за България определи вицепрезидентът откриването на електроцентралата в „Свилоза“ АД. „Отвикнахме да виждаме добрите новини на фона на всекидневните черни хроники, на политически решения, които вместо да улесняват, затрудняват развитието на българската икономика, на фона на скандалните димки, които ни се пускат от различни институции, за да отклонят вниманието от това, което интересува всеки един българин“, заяви Йотова.

„Всичко е събрано в тази инвестиция – амбицията да развиваш и да гледаш в бъдещето, да спазваш европейските норми за зелена икономика. Колкото повече говорят някои политици за зелен преход, толкова по-дълбоко заравят тези идеи в прашасали папки и ги прибират в чекмеджетата. „Свилоза“ АД е пример за реални резултати. Постигнатото от дружеството е кръгова икономика в действие“, посочи в приветствието си вицепрезидентът. Тя изтъкна проблема с липсата на кадри заради скъсаната нишка на професионалното образование, на връзката между бизнеса и висшето образование. „Все по-често се чуват призиви да улесним учебната програма, защото децата се претоварват. Не, трябва да направим нашите деца конкурентоспособни и да им създадем условия да се развиват в България“, заяви Йотова.

Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.