Васил Петров отбелязва 30 години в музиката с турне The Best of през август

4 Юли 2024г.
Васил Петров отбелязва 30 години в музиката с турне The Best of през август

ИВАН ВЪРБАНОВ — СОФИЯ, 4 юли 2024 /


В чест на своя творчески юбилей — 30 години музикална кариера, Васил Петров обяви, че е подготвил за почитателите на романтичната музика специална вълнуваща програма, която ще представи под слогъна The Best of. 

През годините Васко се наложи като певец — емблема на българския джаз. В програмата на музикалния си спектакъл изпълнителят е включил песни от широкия си репертоар, които със сигурност ще поднесе по специалния и уникален за него неподражаем маниер — с много чувство, стил, музикантска класа и внимание към детайлите, чар и професионализъм.


Важно е да кажем, че юбилярът ще бъде на сцената с Врачанската филхармония, под палката на Христо Павлов, която ще представи аранжименти на парчетата, направени с мащабна оркестрация в джаз нюанси.


Концертите започват от Варна на 9 август от 21:00ч. на летния театър, част от програмата на Варненско лято, 10 август в Каварна, 11 август — Попово, 12 август — Велико Търново, 13 август — Сливен, 14 август — Кърджали, 15 август — Черноморец, 16 август — Несебър, 17 август — Бургас, 18 август — Поморие, 19 август — Свети Влас, амфитеатър „Арена“ и 1 септември — Пловдив на Античния театър, където открива есенния сезон на изкуствата.


По време на концертите ще прозвучат хитове от различните албуми през годините, издавани от Петров, а за първи път публиката ще чуе и поредица от латино теми (Besame mucho, Quando, Quando, Quizas Quizas Quizas), редом с познатите и обичани, но в напълно нови аранжименти авторски „Другият“ и „Подслон в дъжда“, поп класиките Killing me softly, Can`t take my eyes off you, френската класика на Мишел Легранд I will wait for you, някои от знаковите песни на Бийтълс като Yesterday, Michelle, рок класиката Soldier of fortune и евъргрийните на Франк Синатра — My Way, Fly me to the moon, Strangers in the night, New York, New York и още много други теми от 14-те му албума записани през годините.


Специален гост в програмата е цигуларката с многобройни награди от международни конкурси Зорница Иларионова. Тя ще партнира на Васил Петров в няколко песни и ще представи класически и филмови теми, отличени с награди Оскар.


За джаз линията се грижат Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (барабани).

Турнето The Best of Васил Петров обещава да бъде незабравимо изживяване за всички любители на музиката, които ценят изтънчения вкус и елегантността на джаза!


От екипа ни — НА ДОБЪР ЧАС!
Васко, на първия ред сме!
Аплодисменти!

Васил Петров отбелязва 30 години в музиката с турне The Best of през август
Сподели

Коментари

Изпрати