online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ВАСИЛ БОЖКОВ: "Можете да ме наричате най-големия данъкоплатец, най-големия колекционер, най-големия дарител в спорта. Това са фактите!"

5 Март 2021г.
ВАСИЛ БОЖКОВ: "Можете да ме наричате най-големия данъкоплатец, най-големия колекционер, най-големия дарител в спорта. Това са фактите!"
На редакционния имейл на Нюз БГ Репортер бе получен имейл, подписан с името Васил Божков. Във Фейсбук-профила си той потърждава, че е разпратено същото писмо до медиите, което за нас е потвърждение и идентификация на авторството.
Редакцията ни не цензурира информация и публикува текста на писмото:

* * * 
"С търпение наблюдавах как в продължение на повече от година медиите, включително и такива, които се приемат за уважавани, нарушават основни принципи в журналистиката и си позволяват груба и тенденциозна манипулация.

В текстове, в които споменават името ми, неизменно присъства “укриващият се бизнесмен” или “обвиняемият бизнесмен, който се укрива в Дубай”, а някои стигат дори още по-далеч, наричайки ме “беглец от правосъдието”.

Това са същите медии, които постоянно настояват, че България е или трябва да бъде правова държава по стандартите на цивилизования свят.

В правовата държава всеки е невинен до доказване на противното.

Срещу мен първо бяха повдигнати обвинения, после се търсеха доказателства. Досега не са намерили нищо. Няма и как да намериш нещо, което не съществува. Срещу мен, моето семейство, моите бизнеси и уникалната от гледна точка на културно-историческа стойност колекция, бе извършена безпрецедентна показна атака, нарушаваща грубо правовия ред. Бяха нарушени всички закони, както и самата Конституция. Брутално бяха погазени и основни човешки права, регламентирани в съответните международни договори, които България е ратифицирала и които имат преимущество над вътрешните правни норми. Виновните за това ще си понесат последствията.

Манипулацията с “укриващия се бизнесмен” отива дори по-далеч.
Защото това е лъжа.
А “уважаваните” медии трябва да имат поне претенцията, че не разпространяват лъжи.

Никога и от никого не съм се крил. Още по-малко съм бягал. Напуснал съм територията на България по законоустановения ред. Нещо повече, подал съм лично сигнал до прокуратурата и всички компетентни институции за рекет и изнудване с доказателства за най-голямата корупционна схема по върховете на държавата. Там е посочен и адресът ми в Дубай. Всеки, който ме е потърсил, ме е намерил, а всяка медия, която е пожелала, се е свързала с мен.

Тенденциите и внушенията са особено опасни и добре платени, когато наближават избори. Всеки свързан с политика и медии е наясно с този факт.
Аз не съм извън България по свой избор.
Аз съм българин.
И обичам България.

Има много хора, които са инвестирали в спорт повече от мен. Но не и в България.
Има много хора, които са платили повече данъци от мен. Но не и българи.
Няма нито един човек по света, който да е направил повече за опазването на културно-историческото наследство на България от мен.

Можете да ме наричате най-големият данъкоплатец, можете да ме наричате най-големият колекционер, можете да ме наричате най-големият дарител в спорта. Това са фактите!

Другото са манипулации, с които се включвате в хора на онези, които погазват правовия ред и рушат напълно умишлено законността в България. Тези, които използват върху вас и бизнесите ви същите бухалки. 

Почти не се сещам за собственик на малкото останали независими медии, който да не е бил в даден момент ударен от хунтата. 
Не съм прочел да наричате нито един от тях “обвиняаемият / подсъдимият/ осъденият бизнесмен и собственик на нашата медия”. 

 #БъдетеЗдрави
 Васил Божков
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg