online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Български иновации срещу Ковид-19: Дентални лазери в помощ на стоматолозите

14 Май 2020г.
Български иновации срещу Ковид-19: Дентални лазери в помощ на стоматолозите
Българският партньор на световния софтуерен лидер Дасо Системс /Dassault Systemes/, представя дейността на български компании, които са създали иновативни технологии, с помощта на предоставените им софтуерни решения. Тези иновации могат да помогнат да продължим да работим, живеем и да се лекуваме нормално в условията на коронавируса COVID-19.

Пандемията поставя пред зъболекарското съсловие много остро въпроса, как да се продължи лечението на пациентите, без да рискува тяхното и на стоматолозите здраве. 

От какво се пораждат рисковете:
- аерозоли пренасящи вируси,
- предизвикано кървене по време на лечение и последващо заразяване на повърхности,
- използване на много помощни средства и инструменти,
- продължителен, близък контакт между пациент, стоматолог и помощен персонал

Решението - използване на дентални лазери, предлагани от българска компания. Тя произвежда специализирана стоматологична медицинска апаратура на световно ниво. Всички нейни продукти са разработени в сътрудничество с известни експерти в областта на медицината и стоматологията и са преминали през серия от дълги клинични изпитания.

Лечението с дентални лазери от години е наложено в световната практика, макар и разпространено главно в кръговете на стоматолози с подходяща квалификация.

Освен изключителните медицински резултати, използването на денталните лазери дава следните предимства:
- намалява необходимостта от използване на медикаменти и различни инструменти
- ограничава формирането на аерозоли
- съкращава времето на непосредствен интензивен контакт с пациента до 15 –  20 секунди на джоб (разстоянието между венеца и зъба).

За много стоматологични кабинети денталните лазери на българската компания ще дадат шанса да продължат лечението на своите пациенти при изключително ограничен риск от заразяване с Ковид-19.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg