Българската армия ще подпомогне МВР в охраната на държавната граница

2 Ноември 2021г.
The News BG Reporter - София, 2 ноември 2021 г. / 

Точно в 20.00 ч. на 1 ноември 2021 г. над 350 военнослужещи с повече от 40 единици техника от състава на Сухопътните войски се включиха в акцията за съдействие на органите на МВР за охрана на българо-гръцката и българо-турската държавна граница, научи The News BG Reporter. 

Военнослужещите от 61-а Стрямска и 2-а Тунджанска механизирана бригада провеждат съвместни патрули със служители на Главна дирекция „Гранична полиция“.

На Сухопътните войски са възложени и неотложните ремонтно-възстановителни дейности на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница и прилежащия път.

Всички дейности се извършват по съвместен план, изготвен от Главна дирекция „Гранична полиция“ и Командването на Сухопътните войски. 

20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 специализирани машини започнаха работа по възстановяването на целостта на съоръжението в района на РДГП „Елхово“.

Военнослужещите от Сухопътните войски изпълняват задачите си по охрана на държавната граница при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.