БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРИДОБИЕ ДВЕ ПОДВОДНИЦИ

9 Август 2020г.
Министърът на отбраната Каракачанов обяви, че България води преговори за придобиване на две подводници с две държави. Вицепремиерът връчи първо офицерско звание на 22-ма курсанти от Випуск 2020 "Добруджански" от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", което е кулминацията на честванията на 141-та годишнина от създаването на Военноморските сили.

По думите на Красимир Каракачанов опциите за подводници "втора ръка" са две. Едната ще бъде от Норвегия, а коя е другата европейска страна засега остава загадка. 

Преди да се стигне до подписването на договор за строежа на двата нови модулни патрулни кораба за ВМС трябва да приключат преговорите, коментира военният министър. По думите му до подписване на договор може да се стигне не по-късно от октомври. 

Двата кораба ще се строят във Варна. Българското условие е било минимум единият от тях да се строи у нас. При строежа ще ползваме "бонус", тъй като 40 процента от парите са за грубата работа по изграждане на корпусите на плавателните съдове, т.е. това са пари, които ще останат в българската икономика.

През последните три години са дадени много повече пари за ремонти и поддръжка на съдовете в морския флот, отколкото през последните 30 години.

ПО ПОВОД НА ПРОТЕСТИТЕ

Каракачанов коментира, че протестите могат да бъдат опорочени и окървавени, защото част от тези, които ги организират, целят точно това. "Мисля, че е ясно за всички, само някои медии, които се опитват да ръководят тази изкуствена джендър революция, се правят че не го виждат, че точно това е целта", заяви Каракачанов. 

По думите му хората, които са отишли първата вечер на протеста с качулки и маски, приготвили бухалки, запалителни течности с идеята да ги хвърлят по полицията или да я нападат, са с ясното съзнание, че при такива действия ще има отговор. Според него полицията е постъпила мъдро и не ги е атакувала, но подобни неща не могат да се търпят вечно. Не може в името на това - няколко соросоидни НПО-та и партийки извън парламента да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата, заяви вицепремиерът.

На журналистически въпрос каква ще е реакцията на държавата, ако се стигне до крайни действия, вицепремиерът отговори, "че няма нормална държава в света, в която някой атакува органите на реда и го посрещат с баница и кисело мляко".
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.