online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

България може да разчита на европейската солидарност за справяне с мигрантския натиск

4 Март 2020г.
Нюз БГ Репортер

Министър - председателят Бойко Борисов пристигна в София с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Бяха проведени разговори, посветени на актуалната обстановка във връзка с мигрантския натиск и събитията в Сирия.

"Продължаваме с цялата си воля да се борим за добросъседство и разбирателство – мирно. Убедени сме, че само по този начин може да разрешим не само мигрантската, но и всяка криза. Искаме да живеем в мир в региона." Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

От своя страна Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен акцентира, че с българския министър-председател Бойко Борисов са обсъждани начините за взаимодействие с Турция в региона. "Българският опит е от стратегическо значение за региона. Беше важно да се получим от огромния опит, който премиерът има тук в региона и изградените връзки със съседните страни", заяви г-жа Фон дер Лайен. 

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че България трябва да разчита на европейската солидарност. Отбеляза превъзходното сътрудничество на българското правителство с Европейския съюз и ангажираността на страната ни към опазването на границата в контекста на сигурността на ЕС.

<редактор: Иван Върбанов>
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg