online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

България е в топ 3 по финансово - икономическа стабилност в ЕС

17 Май 2020г.
"Никой друг нямаше да може да направи Балкански поток." Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов при инспекция на строежа на интерконектора България-Гърция заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Борисов посочи, че ЕС, САЩ, Русия и Турция са доволни по линия на изграждането на Балкански поток и гръцката връзка за втечнен газ. "Това се дължи само на нас", каза Борисов. Подчерта, че коронавирус пандемията е забавила малко строежа на интерконтектора с Гърция, но работата се наваксва, като отбеляза, че строежът на Балкански поток върви по-бързо.

Мнението на премиера е, че България в момента е в най-доброто разположение в газоразпределението в региона. Никога не сме стояли по-добре на газовата карта на Европа, коментира Теменужка Петкова и добави, че са спазени всички европейски изисквания и правила.

"Детските градини се надявам следващата седмица да ги отворим" - каза Борисов и коментира - "Имате рядък шанс да ви управляваме с моите колеги, защото ако ви управляваше колегата Радев, той щеше да постъпки както постъпиха Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора."

Обобщи, че България е успяла навреме и бързо да реагира, а финансово-икономически е в първата тройка на ЕС.

По отношение на идеята на Министерството на финансите да бъде създадена Държавна петролна компания разясни, че според него при състояние на война всеки търси държавата. В този контекст такава държавна компания ще бъде инструмент за защита на населението и ще попречи при криза да се направи дъмпинг на горивата. Информира, че се очаква в началото на седмицата да бъде внесен законопроект, а цената на горивата ще се определя от пазара. 


Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg