Platform for Independent Journalism

Браво! Христо Христов оглави Дарик радио

23 Септември 2021г.
Браво! Христо Христов оглави Дарик радио
От: Иван Върбанов

Христо Христов - синът на Радосвет Радев, ще ръководи Дарик радио. Това са решили акционерите на свое заседание. Така ще бъде осигурена приемственост. Сред приоритетите на новия изпълнителен директор са управлението на инвестициите и дигиталното развитие на медията.

Христо е изключителен специалист именно в дигитални платформи, маркетинг. Има визия и богати познания в разгръщането на медийни цифрови платформи. А и той е гарант за обективна и независима журналистика - стандарт, който наложи Радосвет, отишъл си внезапно на 6-ти август тази година. 

Пътят на Христов започна точно в Дарик, а после премина през Би Би Си. Създаде новинарският сайт DarikNews.bg и Gong.bg. Бе шеф на “Нетинфо”, която бе част от Нова Броудкастинг Груп. 

Да припомним, че именно като Изпълнителен директор на Нетинфо той остро критикуваше и се разграничаваше от случващото се в новинарския отдел на компанията. Христо Христов тогава излезе с публична позиция, че в редакторската политика на Гонг, Вести и Дарикнюз вижда засилена намеса. Медиите, които Христов създава преди повече от 10 години. 

Тогава Христо заяви, че за свободата на избор, за различната гледна точка, за собствените убеждения и за правото на мнение - човек не трябва да прави компромис. Припомни, че с времето е видял, че доста колеги си тръгват или биват напуснати, но никой не казва и дума. Вярва, че нищо не ни се дава даром, особено нещо толкова важно като свободата на словото. А историята е показала, че за свободата не можем да се борим само с думи, трябва и действия.

Затова съм сигурен, че Христо ще бъде отличен мениджър и медиен визионер за Дарик - с принципи, позиции и следвайки професионалните и етични стандарти, за което  много малко хора имат волята и куража да следват.

На добър час, Христо! 
Сподели

Коментари

Изпрати