БОРИСОВ С КОМЕНТАР ПО ТЕМИТЕ ОТ ДНЕВНИЯ РЕД НА ОБЩЕСТВОТО

4 Май 2021г.
Нюз БГ Репортер

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде спешна пресконференция на 3-ти май, по времето на коята  коментира водещите теми от деня: предсрочни избори, служебен кабинет на Румен Радев, ролята на Слави Трифонов и партията "Има такъв народ", критиките към правителството в оставка.

Ето какво каза Борисов пред медиите:

"Предстои да изхарчим десетки милиони за едно безсмислено състезание. Дори след новите парламентарни избори няма да се сформира правителство. И това е целта! Безкраен и безконтролен служебен кабинет на Румен Радев. Гарантиран от политическия му инструмент - депутатът Станислав Трифонов. Шампионите по критика пак ще си правят кампанията на наш гръб, но умишлено ще премълчат най-важната си задача: да осигурят еднолична власт на Радев. Власт, каквато дори Тодор Живков не е имал. Народът обаче е мъдър и вижда всичко. Когато не управлявахме добре ни наказа. Ние се поправихме и затова отново ни постави на първо място. Но пожела и да има силен контрол над нас. Приех този избор и затова подадох ръка на другите партии. Но те се изплашиха от делегираната им отговорност. Спасихме се от най-тежките световни кризи - финансовата, бежанската, COVID-19, нека сами не се вкарваме в политическа и конституционна. 
"Новите лица" в парламента сгазиха всички приети нормотворчески практики. Гражданите бяха елиминирани, без обществено обсъждане, без становища от ресорните ведомства и НПО, със скъсени срокове и в разрез с ПОДНС - така се приемат законите. Така великите юристи приеха и Изборния кодекс. Връчиха ЦИК на Румен Радев и въведоха 100% машинно гласуване - без методология, без критерии, без гаранции за сигурност. Цяла Европа отрича машините, а ние ги въвеждаме. И ще ги купуваме от страна, пример за недемократичност. Нека поне спасят правото от закона. Ако е възможно!
Винаги съм се стремял България да има добри отношения с Русия, но нямаше как да замълчим след забраната на високопоставени лица на ЕС да влизат в страната. Нямаше как да замълчим по темата за Навални и шпионския скандал. Целият ЕС изрази своята позиция, само Радев и Трифонов пазят радиомълчание. Време е то да бъде нарушено, защото отговорността за държавата е тяхна!"
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.