Platform for Independent Journalism

БОЙКО БОРИСОВ : Трябва да имаме бюджет, който да пази държавата от дълговата държава!

15 Ноември 2023г.
ИВАН ВЪРБАНОВ - СОФИЯ, 15 ноември 2023 г. / Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред медии и журналисти, че на страната е нужен бюджет, който да пази страната от дълговата криза, нужно е ревизиране на проекта от страна на Асен Василев. Изпрати политическо послания към ППДБ, че ако в София се съюзят с Възраждане и БСП, то те ще платят горчива цена за новата сглобка, която нарече "пропутинска" и "прокремълска".

Ето какво каза Борисов:

"В последните седмици видяхме новата алтернатива на ПП с ВЪЗРАДЖАНЕ И БСП!
Искам да напомня на Кирил Петков, че беше петък, към 17 часа, той ми каза, че ако не бъде избран Терзиев, ще падне правителството. 
Тогава аз призовах ГЕРБ за подкрепата и благодарение на тези гласове бе избран Терзиев. Казах гласувайте за кандидата на правителството. 
Сега се получава, че с тези те, с тези пропутински партии, преговарят за мнозинство. Имам съвещание с посланиците утре и този въпрос ще им го поставя. Когато ставаше въпрос за Газпром чувахме, че свободата струва скъпа. Тогава прекратихме договорите и дадохме огромни суми за това. Но това блокира зависимостта ни от руския газ. 
Искам да питам каква е разликата между тогава и сега. Защо тогава, независимо от цената, го направихме. 
Вчера стана нещо, което очерта новата коалиция – ПП, Възраждане и БСП, които си късат ризите, че чак до март трябва да стои дерогацията. 
В 10 държави горивото е по-евтино, въпреки дерогацията. 
От дерогацията 37% остават за българския пазар, другите излизат навън. Надяваме се, че службите могат да кажат къде отиват тези количества. Значи, някои има голяма облага от това. ОК, за три дни не може да бъде отменена, но защо да не стане до 31-ви декември. 
Нямам обяснение как за газа приехме всичко и платихме скъпо, а за петрола – щяло да пада правителството.
Дълговата криза е факт . И ние имаме вина, че за тези три години се направиха всички възможни глупости в тази държава. Всичко в момента е олевяло, има ниска събираемост, никакви инвестиции, нищо, което да каже – догодина ще сме по-добре. 
Трябва да имаме бюджет, който да пази държавата от дълговата държава.
Ние вече сме казали, че ще подкрепяме само неща, които смятаме за правилни.
ПП- ДБ ще платят горчиво цената, ако направят коалиция в София с БСП и Възраждане.
Никога няма да си променя мнението за Бонев!
Кирил Петков каза: ако гласувате за Ваня Григорова, значи, че гласуваш за Кремъл и Путин. Ако те гласуват в общината с тези партии, тогава аз ще ги питам от трибуната. С частта от нашите гласове бе избран Терзиев. Ние сме твърдо опозиция за София, защото те така поискаха.
Нямам обяснение как за газа приехме всичко и платихме скъпо, а за петрола – щяло да пада правителството. 
Във Варна ПП направиха коалиция срещу нас, във Варна, в София, в Банкя. Утре много обстойно ще го разкажа на посланиците, за да разберат ситуацията."

(Нюз БГ Репортер - Иван Върбанов - София, 15 ноември 2023 г.)


Сподели

Коментари

Изпрати