online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

БОЙКО БОРИСОВ ОТ БРЮКСЕЛ: ВЛИЗАМЕ В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА ПРЕЗ ЮЛИ

21 Февруари 2020г.
БОЙКО БОРИСОВ ОТ БРЮКСЕЛ: ВЛИЗАМЕ В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА ПРЕЗ ЮЛИ

Нюз БГ Репортер
Брюксел, 20/21-02-2020

27 часа продължи работата на лидерите на ЕС в рамките на заседанието на Европейския съвет, но решение за бюджета до 2027 година не бе постигнато. Лидерите на страните от ЕС  проведоха обсъждания, посветени на  Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. Българският министър - председател Бойко Борисов изрази мнение, че  за страната ни са важни както традиционните европейски политики, така и за да бъде конкурентоспособен ЕС на САЩ и Китай, е необходимо и отделянето средства за иновации и нови технологии.

Голямата новина за България дойде също от Брюксел - България ще влезе в чакалнята на еврозоната през юли.

Борисов се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който по думите на министър-председателя е заявил, че България ще влезе в чакалнята само при фиксиран курс на лева към еврото. От своя страна премиерът е подчертал, че страната ни ще се стреми към чакалнята на еврозоната единствено и само при този курс и само при абсолютен консенсус. Валдис Домбровскис е заявил пред Бойко Борисов, че е много висока степента на сигурност сегашният обменен курс, при който левът е фиксиран към еврото, да остане и след влизането на страната ни в еврозоната. Отбелязал е, че България има добра кредитна история на фискалната и бюджетната дисциплина, както и че имаме вторият най-нисък дълг на държава в ЕС като съотношение на дълг към БВП.

В рамките на работното си посещение в Брюксел премиерът Борисов, заедно с президента на Румъния - Клаус Йоханис, проведе среща с лидерите на Дания, Швеция, Нидерландия и Австрия – премиерите Мете Фредериксен, Стефан Льовен, Марк Рюте и канцлерa Себастиан Курц. Темата е била преговорите за новия бюджет на ЕС. Българският премиер и изразил позицията си, че трябва да се приемат разумни компромиси в името на по-доброто бъдеще, устойчивото развитие, конкурентоспособността на ЕС и на изглаждането на неравенствата в рамките на европейското семейство.

ЗА ИНФОРМАЦИЯТА НА "ЕЛ ПЕРИОДИКО", ПРЕПЕЧАТАНА ОТ ТАСС

Бойко Борисов коментира: "Периодично през годините щом наближат избори тази фалшива новина се завърта. Целта е да ме разколебаят, но няма да успеят. Освен това бях предупреден за поредния опит да съживят тази безумна манипулация. Нито имам къща, нито съм ходил в Барселона от 15 години, така че няма защо да отговарям на нещо, за което няма никакви доказателства. Още повече, че никоя служба, никоя власт, прокуратура, полиция не ме е търсила да ме пита това вярно ли е. Преди година същите неща ги говориха децата на разузнавачите от ГРУ и хващам бас за няколко рубли, че и този път атаката идва от Изток. Знам кои са поръчителите, знам кои са и изпълнителите, знам и връзката в това на моя съсед по месторабота!"

#БойкоБорисов #чакалнянаеврозоната #Брюксел #Европейскисъвет
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg