online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

БНР СТАРТИРА АДМИНИСТРАТИВНА РЕФОРМА В МАНДАТА НА АНДОН БАЛТАКОВ

8 Май 2020г.
Нюз БГ Репортер

Новоизбраният генерален директор на БНР - Андон Балтаков, стартира дългоочакваната административна реформа в обществената медия. Нюз БГ Репортер научи, че в правомощията на Програмен директор на БНР вече е влязла г-жа Поля Станчева. Г-жа Станчева бе генерален директор на БНР от 2001 до 2007 г., автор на идеята за наградите „Сирак Скитник“, а преди 5 години създаде документалния филм за Радиото „Олово срещу словото“ (2015). В лентата тя се фокусира върху регионалните станции на БНР. Завършва лингвистика - с английски, руски и шведски. Досегашният титуляр на поста - Мартин Минков, остава като програмен консултант. 

Създава се нова структура - "Административна дирекция", с ръководител юристът Милен Митев, който бе директор на дирекция "Правна и Човешки ресурси" на БНР през мандата на Александър Велев, е в предишни години бе част от юридическия екип на Радиото. Г-н Митев е член на Правния комитет на Европейския съюз за радио и телевизия.  В правомощията на дирекцията са обществените поръчки, управление на имуществото, авторските и сродни права. Г-н Митев за кратко бе на поста главен секретар на БТА и отново се завръща в Старата къща.

Още една нова дирекция е част от реформите в мандата на Андон Балтаков - "Стратегическо развитие, маркетинг и реклама". Ръководител ще бъде екс главният секретар на БТА - г-жа Евелина Андреева, която е назначена като изпълнителен директор на структурата.

Инж.Румен Иванов поема дирекция "Техника". 


Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg